28 / 03 / 2024

C&A, Türkiye'de 3 yılda 18 mağazaya ulaştı

C&A, Türkiye'de 3 yılda 18 mağazaya ulaştı

C&A, Türkiye'de 3 yılda 18 mağazaya ulaştı. Markanın Türkiye sözcüsü Okandan, 'Avrupalı tüketici self servis, Türk müşteri ilgi bekliyor



BÜYÜK metrekareli mağazacılıkta Avrupa'nın önemli markaları arasında yer alan C&A, Türkiye pazarında 3 yılda 18 mağazaya ulaştı. Avrupa'da 19 ülkede 1.400'ün üzerinde mağazayla faaliyet gösteren C&A'in Türkiye sorumlusu Berna Kural Okandan, bu süreçte Türkiye pazarını çok iyi tanıdıklarını, yabancı bir marka olarak, Türkiye'de rekabetçi olabilmek için tamamen, 'Türk usulü' hareket ettiklerini söyledi. Okandan, 'Türk tüketici ile Avrupalı müşteri arasında çok temel birkaç fark var. Birincisi Türk tüketici çok kritik edip, inceliyor. Marka bağımlılığı oluşana kadar çok bakıyor. Bu yüzden ilk yıl kendimizi anlatıncaya kadar çok zorlandık. İkincisi, Türk müşteri çok ilgi bekliyor. Avrupalı müşteri öyle değil, daha self servis. Daha kendi çözümünü bulan bir müşteri var Avrupa'da. Çevresinde fazla eleman istemez. Kabinde ürün denediğinde mutlaka o ürünü gidip kabine geri asar. Türkiye'de böyle birşey yok. Aksine Türk tüketici iletişimi çok seviyor, ilgiden çok hoşlanıyor. Denediği kıyafetin yakıştığına dair onay istiyor. Bu yüzden mağazalarda çalışan eleman sayısı açısından Türkiye ortalamaları Avrupa'nın yüzde 25 üzerinde' diye konuştu.


DOĞUYU İSTİYORUZ
5 şehirde 18 mağazya ulaştıklarını, yıl sonuna kadar İstanbul'da 2, Ankara'da bir mağaza daha planladıklarını belirten Okandan, 'İlk yeni mağazamız Beylikdüzü'nde olacak. Doğuya da gitmek istiyoruz. Erzurum'a, Gaziantep'e, bütün büyüyen şehirlere bakıyoruz. Önce büyük şehirlerde, sonra Türkiye'nin her yerinde olmak istiyoruz' diye konuştu.

H&M gelsin, zoru atlattık
OKANDAN, H&M'in ekimde Türkiye'ye C&A ile aynı alışveriş merkezinde komşu olarak girecek olmasıyla ilgili de şunları söyledi: Biz H&M'le bütün Avrupa'da rekabet halindeyiz. Bizim belli farklılıklarımız var. Bunlardan en önemlisi fiyat. Zaten biz rekabetin en zorunu Türkiye pazarına ilk girdiğimizde yaşadık ve pazarı iyi öğrendik.
Şenay KÖŞDERE/Akşam


Geri Dön