23 / 04 / 2024

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 



Türkiye'de inşa edilen çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi. Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi dev projelerin bölgede yer alan bazı rüzgar santrallarını etkilediğini belirtti. Ataseven, "Onlar şimdi yer taşıma yapıyorlar. Şu an için 3. Havaalanı’ndan etkilenenler ön planda. Ama Kanal İstanbul’dan da etkilenen olacaktır. Çevre yollarından etkilenen de oldu. Kesin bir bilgim yok ama taşımayla ilgili maliyetleri karşılarlar gibi geliyor" ifadelerini kullandı.


2017 kilometre taşı

Ataseven, 2017’nin Türkiye rüzgar sektörü için bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Ataseven konuyla ilgili görüşlerini şu cümlelerle sonlandırdı; "Şu an rüzgarda  7 bin megawata kurulu güç var. 164 rüzgar projesi de işletmede. Sektörümüze sürekli yeni oyuncular dahil oluyor. Bunun toplam yatırım tutarı 14 milyar dolar. 5 milyar dolarlık yatırım daha yolda"


Geri Dön