26 / 04 / 2024

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, üyelerine ait 2021'in ilk 8 ayına ait üretim ve satış rakamlarını resmen duyurdu. Çimento sektörünün yüzde 94’lük kısmını temsil eden TÜRKÇİMENTO üyelerinin 2021'in 8 aylık dönemde çimento üretimi geçen seneye oranla yüzde 14,8’lik artış gösterdi ve 50,2 milyon tona ulaştı. Yine açıklanan resmi rakamlara göre iç satışlaryüzde 16.1’lik arttı ve 38,2 milyon tona çıktı.
 
TÜRKÇİMENTO’nun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; 2021 yılının ilk 6 ayında üretim ve iç satışta baz etkisinin de yardımlarıyla yakalanan yüksek artış oranlarının sürdüğü bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Ağustos ayında, tüm bölgelerde iç satışlarda gözlenmeye başlayan artış devam ediyor. Global enerji fiyatlarındaki oynaklık ve arz problemi, tedarik zincirinde yaşanan olumsuzluklar sektörün önümüzdeki dönem gündemindeki en önemli konu olarak ön plana çıkmakta olup, üretim dinamiklerimizi olumsuz yönde etkileyebilecektir. 10 aylık ihracat değerindeki artış sevindirici olmakla beraber miktar bazındaki gerilemenin sürdüğünü görüyoruz. Yılsonunda ihracat gelirimizin yaklaşık 1,2 milyar dolar olmasını bekliyoruz.”

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

 
OCAK-EKİM İHRACATI NE OLDU?

Resmi olarak açıklanan İhracatçı Birliklerinin geçici verilerine göre, 2021 yılının Ocak-Ekim dönemlerinde çimento sektörünün toplam ihracatı değer bazında yüzde 11 oranında artış göstererek 1 milyar dolara yükseldi. Yine açıklanan rakamlara göre, toplam ihracat miktarı da yüzde 4 oranında düştü ve 26 milyon tona geriledi. Merak edilen rakamlara göre, söz konusu ihracatın 16 milyon tonu çimento, 10 milyon tonu klinkerden meydana geldi.

Çimento sektörü ihracatta atağa geçti!


Geri Dön