25 / 04 / 2024

Çin'de 28 saatte 10 katlı apartman yapıldı!

Çin'de 28 saatte 10 katlı apartman yapıldı!

Tamı tamına 28 saat 45 dakikada en çok kaç katlı bina yapılabilir? sorusu yöneltildiğinde binanın değil temelin bile atılamayacağı akıllara gelebilir. Ancak Çin'de bir ilke imza atıldı ve 1 günden biraz fala bir zamanda 10 katlı apartman inşa edildi. 



Tamı tamına 28 saat 45 dakikada en çok kaç katlı bina yapılabilir? sorusu yöneltildiğinde "Ne binası, temel bile atılamaz" cevabı oldukça çok duyulacaktır. Ancak Çin'de bir ilke imza atıldı ve 1 günden biraz fala bir zamanda 10 katlı apartman inşa edildi. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Çinli şirket Broad Group'un bu hızını ve mucizevi apartmanı dünyanın gündemine oturdu. Yapım sürecine tabii ki kalabalık bir işçi grubu ve üç vinç katıldı. Bu kapsamda bir bina için 'dünyanın en kısa inşaat süresine imza atan proje' paslanmaz çelik modüllerden meydana geliyor. 

Çin de 28 saatte 10 katlı apartman yapıldı!

Modüllerin tamamı fabrikada üretildi ve inşaat yerinde monte edildi. Her bir modül, 12,19 metre uzunluğa, 2,44 genişliğe ve 3 metre yüksekliğe sahip. Ayrıca her konutta açılan pencereler ve balkonlar da bulunuyor. Şirket yetkilileri, binayı anlatırken, "Son derece basit yerinde bir kurulumu var. Sadece cıvataları sıkıp, suyu ve elektriği bağlamak gerekiyor" açıklamasında bulundu. Hatta şirket tarafından, çok yakında aynı teknikle 20-30 günde 200 katlı gökdelenler inşa etmeye başlayacaklarının sinyelleri de verildi.

Dünyanın en pahalı villası satılamadı!


Geri Dön