18 / 04 / 2024

Afşin'de Akdere Projesi'nin yer teslimi yapıldı!

Afşin'de Akdere Projesi'nin yer teslimi yapıldı!

Afşin'in 100 yılık su ihtiyacını karşılayacak Akdere İçme Suyu Projesi'nin ihalesini alan firma bölgede incelemelerde bulundu, projenin yer teslimi de yapıldı. Projeden bir ilçe merkezi, 6 belde ve 16 köy faydalanacak...




Afşin'in 100 yılık su ihtiyacını karşılayacak Akdere İçme Suyu Projesi'nin ihalesini alan firma bölgede incelemelerde bulundu, projenin yer teslimi de yapıldı.


Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebipekin, Afşin Belediye Başkan Yardımcıları, Afşin DSİ Müdürü Hikmet Böke ve İhaleyi alan Cem-Sel Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gürsul, Akdere'de incelemelerde bulundu.


İncelemenin ardından firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gürsul, yaptığı açıklamada, çok kaliteli bir suyu Afşin'e götüreceklerini söyledi.


Akdere Projesi'nden ötürü Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan'a teşekkür eden Gürsul, şunları kaydetti: "Afşin gidecek bu suyun kaliteli olduğunu içinde bulunan kırmızı benekli alabalık türünden anlayabiliriz. Afşin halkına hayırlı Uğurlu olsun. Çok kısa bir zamanda Afşin'e götüreceğiz ve halkımız bu Sudan faydalanacak. Afşin'in yanı sıra belde ve köylerimiz bu Sudan faydalanacak."


Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebipekin ise Belediye Başkanı Aydoğan'ın Akdere Projesi'ne 3 yılını ayırdığını söyledi.


Çelebipekin, projeden bir ilçe merkezi, 6 belde ve 16 köyün faydalanacağını belirtti.


Projeyle Afşin'in 2045'e kadar su ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan DSİ Afşin Müdürü Hikmet Böke de uzun zamandır beklenen bir projeye hayat verip yer teslimin müteahhit firmayla yapıp işe başlayacaklarını kaydetti.


Haberler


Geri Dön