11 / 05 / 2024

Çin’de çöken karantina otelinde 4 kişi hayatını kaybetti!

Çin’de çöken karantina otelinde 4 kişi hayatını kaybetti!

Çin'de çöken, koronavirüs hastalarının karantinada bulunduğu otelde 4 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin de göçük altından çıkartıldığı, 5 kişinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.



Çin'in Fucien eyaletinin Çüencou şehrinde 70 kişinin bulunduğu otel, birinci katta yapılan onarım çalışmalarında yaşanan kaza sonucunda dün yerel saatle 19.30'da çöktü.

Ekipler seferber oldu

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habee göre; yerel hükümet tarafından Kovid-19 salgınının en yoğun olduğu Hubey eyaleti ile Cıciang eyaletinin bazı bölgelerinden gelen ve Kovid-19 hastalarıyla temasa geçen kişilerin karantina altına alınması amacıyla  kullanılan Şincia (Xinjia) Express Hotel’inden 9 kişi kendi imkanlarıyla çıktı. Kurtarma çalışmalarında 42 kişi göçük altından çıkarılırken, bu kişilerden 4’ü yaşamını yitirdiği 5’inin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bahar Bayramı’yla kentlere geri dönülüyor

Çin'de, yeni tip koronavirüsün son günlerde belirli oranda engellenmesiyle insanlar Bahar Bayramı’yla gittikleri şehirlerden çalıştıkları şehirlerine geri dönüyor. Yerel hükümetler, kentlere dışardan gelen kişilere 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almaları tavsiyesinde bulundu.

Çin'de koronavirüslü hastaların bulunduğu otel çöktü!


Geri Dön