24 / 04 / 2024

Çin'de konut fiyatları gevşiyor!

Çin'de konut fiyatları gevşiyor!

, Çin’de güçlendirilmiş piyasa düzenlemelerinden sonra konut piyasasında yaşanan gevşeme Ekim'de etkisini gösterdi. 



Ulusal İstatistik Bürosu’nun yaptığı açıklamaya göre, Çin’de güçlendirilmiş piyasa düzenlemelerinden sonra konut piyasasında yaşanan gevşeme Ekim'de etkisini gösterdi. 

Resmi olarak açıklanan verilere göre; 1. kademe dört kentte yeni konut fiyatları, Ekim'de Eylül ayına göre değişiklik göstermedi fakat 2. el fiyatlarında yüzde 0,4 oranında gerileme görüldü. Yıllık bazda, 1. kademe dört kentte yeni konut fiyatları Ekim'de yüzde 5 oranında artış gösterirken, 2. el konut fiyatları bir önceki seneye göre yüzde 6,7 artış gösterdi.

Çin de konut fiyatları gevşiyor!

Toplam 31 ikinci kademe kenttede yeni konut fiyatlarında aylık yüzde 0,2 düşüş görülürken, 3. kademe 35 kentte de aylık yüzde 0,3 düşüş gözlemlendi. Resmi olarak açıklanan en son veriler, Çin'in "konut yaşamak içindir, spekülasyon için değil" ilkesini takip eden katı konut sektörü düzenlemeleri arasında geldi.

Resmi olarak açıklanan NBS verilerine göre, Çin’in emlak geliştirme yatırımı bu senenin ilk 10 ayında senelik olarak yüzde 7.2 artış gösterdi. Açıklanan rakamlara göre, dönem boyunca, emlak yatırımı yaklaşık olarak 12.49 trilyon yuan (yaklaşık 1.95 trilyon dolar) seviyelerindeydi. Yine açıklanan resmi verilere göre, konut binalarına yapılan yatırım, ilk 10 ayda bir önceki seneye göre yüzde 9,3 arttı ve 9,43 trilyon yuana ulaştı

Çin'deki emlak yatırımları 2019'un aynı dönemine oranla yüzde 14 arttı ve iki yıllık ortalamayı yüzde 6.8’e yükseltti.

Çin ekonomisinde Evergrande korkusu!


Geri Dön