27 / 04 / 2024

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..



Çin, ülkenin ulaşım alt yapısını modernleştirme faaliyetlerine devam ediyor. Söz konusu modernleşme sürecinin ana omurgasını ise yeni otoyol ve hızlı tren hatları meydana getiriyor.

 

Devlet ulaştırma yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin, 800 binden fazla otoyol köprüsü ve 10 bin kilometreden fazla yüksek hızlı demiryolu köprüsü hayata geçirdi.

 

Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında konuştu. 

 

Zhou Wei, 2016 yılı sonunda Çin genelinde 805 bin 300 köprünün var olduğunu, dünyanın en uzun 10 halat askılı ve en uzun ana genişliği olan köprülerinin Çin'de bulunduğunu söyledi.

 

Ulusal Demiryollar İşletmesi Teknoloji Ve Hukuk Bölümü Müdürü Yan Hexiang, Çin’in geçen yıl itibarıyla 22 bin kilometre yüksek hızlı demiryolu hattını tamamladığını ve köprülerin bu hat uzunluğunun yüzde 50'sinden fazlasını oluşturduğunu açıkladı. 

 

Yan Hexiang, ayrıca Çin'in yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye, 2030 yılında ise 45 bin kilometreye yükseleceğini de belirtti.

 

Çin Zhongtie Major Köprüsü Mühendislik Grubu başkanı Liu Ziming, dünyanın üçüncü Asya’nın ise en uzun nehri olan Yangtze Nehri'nin ana geçiş noktalarının üzerinde 135 köprü bulunduğunu ve 32 köprünün de inşaat aşamasında olduğunu söyledi.

 


Geri Dön