28 / 03 / 2024

Çin’den ihracat zirvesi! Çin'in ağustos ihracatı yüzde 7,1 arttı

Çin’den ihracat zirvesi! Çin'in ağustos ihracatı yüzde 7,1 arttı

Çin'de ihracat, ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre % 7, 1, ithalat ise % 0, 3 artış kaydetti. İşte detaylar…



Gümrükler Genel İdaresi verilerine göre, ağustos ayında ihracat yıllık % 7, 1 artış ile 314, 92 milyar dolara, ithalat da % 0, 3 yükseliş ile 235, 53 milyar dolara çoğalmış oldu.

İhracat, temmuz ayındaki % 18'lik bir artışın ardından beklentilerin altında kalmışken, ithalattaki artış da önceki aydaki % 2, 3 artışın gerisine düşmüş oldu.

Zayıf dış ticaret verileri, Çin yuanının ABD doları karşısındaki değer kaybını çoğalttı. Yurt dışı piyasalardaki yuanın dolar karşısındaki değeri ise 6, 99'a kadar çıkarken yurt içi piyasada dünün kapanış fiyatı olan 6, 94'ün üzerinde 6, 97'den işlem görmekte.

Çin’den ihracat zirvesi! Çin in ağustos ihracatı yüzde 7,1 arttı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön