26 / 04 / 2024

Çirkin yapılaşma İstanbul'un potansiyelini geriletiyor!

Çirkin yapılaşma İstanbul'un potansiyelini geriletiyor!

Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Gençlik Festivali"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un çirkin yapılaşması olmasa dünyada hiçbir şehirle mukayese edilmeyeceğini söyledi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Gençlik Festivali"nde konuşma yaptı. Erdoğan çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada gezdiği şehirler arasından kendisini en çok etkileyenin İstanbul olduğunu söyledi. 

Erdoğan, İstanbul'un çirkin yapılaşması olmasa dünyada hiçbir şehirle mukayese edilmeyeceğini belirtti. 

İstanbul'un sadece boğazıyla diğer dünya şehirlerine fark atacağını ifade eden Erdoğan, "Çirkin yapılaşma İstanbul'un o potansiyelini, o gücünü tabii biraz geriletiyor. Şimdi bakıyorum son zamanlarda özellikle yeşiliyse yeşili, bunlar gelişiyor. Ama şimdi belediye başkanımız da salonda zannediyorum, en önemlisi bazı yerler var ki oralarda yeşillendirme çalışmaları, yani park, yeşil alanlar olarak park çalışmaları. Şimdi bunu yeni başkanımız bizim süratle inşallah yapması halinde İstanbul bir başka güzel olacak. Örneğin, TOKİ'nin Pendik tarafına girişte orada eskiden Ytong diye bir yer vardı. Orayı komple bir yeşil alan haline getirme projesi orayı çok çok farklı bir hale getirecek. Aynı şekilde yine Anadolu Yakası'nda devasa böyle bir alan. Tabii bunları şimdi açıklamayalım ki adaylar tanıtımına bir şeyler kalsın. Böyle 5-10 proje hayata geçecek. Bu 5-10 projenin hayata geçmesiyle birlikte ki bunlar 1-1,5 içerisinde bu projeler hayata geçer. Oralarda yaşayan insanlar bizim şimdi çok daha farklı bir rahatlığa, huzura kavuşacaklar. Çünkü yeşil çok başka bir şey. Ben mesela Osmangazi Köprüsü'nden ilk geçtiğimde Bursa'ya giderken yolun sağı solu bir baktığımda her taraf yemyeşil." şeklinde konuştu. 


Geri Dön