19 / 04 / 2024

Citroen'den Türkiye'ye özel ucuz ve az yakan otomobil müjdesi

Citroen'den Türkiye'ye özel ucuz ve az yakan otomobil müjdesi

Türkiye'de aşırı artan otomobil fiyatları üreticileri daha ekonomik ve az yakan araç üretmeye sevk etti. Son dönemin popüler Fransız markası Citroen, Türkiye'ye özel olarak üretilecek bir otomobilin proje aşamasında olduğunu duyurdu.



Fransız otomobil üreticisi Citroen, Türkiye'de çok satan, C3, C4, C-Elyse, Aircross gibi modellerine yeni bir araç daha eklemeye hazırlanıyor. Marka yeni otomobilin üretimi için Türkiye'yi seçti.

Citroen Türkiye pazarında, son iki yılda elde ettiği satış rakamlarıyla global satışlarında Avrupa ve Çin’in ardından 7. sıraya yerleşmiş konumda. 

Markanın Türkiye’de yakaladığı satış grafiği Citroen’in global CEO’su Vincent Cobée’nin dikkatini çekti. Önceki gün İstanbul’a gelen CEO, otomobil gazetecileriyle buluştu. Toplantıda yapılan açıklamada CEO, Türkiye’nin beklentilerine uygun ‘ekonomik’ bir otomobil modeli üzerinde çalıştıklarını ve bu modelin global lansmanını haziran ayında ülkemizde gerçekleştireceklerini ilk kez dünyaya duyurdu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön