25 / 04 / 2024

Cityscape Dubai'de maketler ve stantlar yarışıyor!

Cityscape Dubai'de maketler ve stantlar yarışıyor!

Cityscape Dubai 2015 çok sayıda Türk katılımcı ve ziyaretçiyle kapılarını açtı. Fuarda hem standlarda hem maketlerde büyük bir özen ve organizasyon var.



Cityscape Dubai 2015 çok sayıda Türk katılımcı ve ziyaretçiyle kapılarını açtı. Geçen yıllarda büyük satış rakamlarından söz edilen fuarda henüz çarpıcı bir satış haberi yok. Ama bu coğrafyanın özelliğinden olsa gerek hem standlarda hem maketlerde büyük bir özen ve organizasyon var. Türk firmaların da dünya liderlerini gölgede bırakan standları ve maketleri bu yıla damgasını vurdu. Türkler, sadece fuar alnında değil, ödül gecesinde de Tabanlıoğlu Mimarlık'ın 3 katagoride adaylığı ve Residential Project alanındaki ödülle de varlıklarını taçlandırdı. Kuşkusuz aldıkları ödülden çok projeleriyle Tabanlıoğlu Mimarlık herkesin en çok konuştuğu ve yabancıların en çok sorduğu firmalar arasındaydı. Emaar'ııı standı tüm standlar arasında açık ara en özenli en iyi tasarlanmış en başarılı standdı. Ağaoğlu standı en merkezi, DKY standı en çok ziyaret edilen, Garanti Koza en iyi maketi olan, Nef de en klas ve en sade standla projelerini sundu. 


Cityscape Dubai, Türkler'in konut sektöründe dünya ölçeğinde projeler geliştirdiğinin en büyük kanıtı. Ancak ne yazık ki Fuarı ziyaret eden Ortadoğulu yatırımcıların en çok sorduları sorular projeler veya firmalarla değil Türkiye'nin siyasi ve ekonomik durumuyla ilgili. Siyasi belirsizlik ve Türkiye'den her gün gelen akılalmaz haberler bizim kadar yatırımcıların da moralinin bozulmasına ve alım iştahının kaçmasına neden oluyor.


Cumhuriyet/Ceren Kumbasar 


Geri Dön