28 / 03 / 2024

Bio İstanbul Cityscape Dubai 2013’de görücüye çıkıyor!

Bio İstanbul Cityscape Dubai 2013’de görücüye çıkıyor!

Firma: Bio City Development Şirketi

Proje: Bio İstanbul

Bio City Development Company, dünyanın akıllı ve ekolojik yaşam için planlanmış ilk gayrimenkul projesi olan ‘Bio İstanbul’u 8-10 Ekim tarihlerinde Cityscape Dubai 2013 fuarında tanıtacak...



200 farklı ülkeden 25 bin katılımcısı ile bölgenin en önemli gayrimenkul fuarlarından biri kabul edilen CityScape Dubai, her yıl olduğu gibi bu yıl da sektörün önde gelen gayrimenkul firmalarını yatırımcılarla buluşturuyor. 8-10 Ekim tarihlerinde Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek Cityscape Dubai, bu yıl büyük bir merakla beklenen  Bio İstanbul  projesine de ev sahipliği yapacak.


Cityscape Dubai 2013’de Bio İstanbul projesinin ilk defa tanıtılacağını belirten Bio City Development Company Group CEO’su ve Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, şunları söyledi:  “Bio İstanbul dünya standartlarında sürdürülebilir iç ve dış tasarım, arazinin doğal özellikleri ile uyumlu inşaat, akıllı tesis yönetimi ve yenilenebilir enerji özellikleriyle yaşayanlar, çalışanlar ve yatırımcılar için bambaşka bir yaşam tarzı yaratmayı hedefleyen olağanüstü bir proje. Her sene dünyanın önde gelen firmalarına ev sahipliği yapan Cityscape Dubai’de fuarında, Bio İstanbul projemiz ile yer almaktan gurur duyuyoruz ve inanıyoruz ki, Bio İstanbul ekolojik ve sürdürebilir projelerin yaratılması için mükemmel bir örnek olacaktır.”


Türkiye’nin ilk akıllı ve sürdürebilir ‘biomedikal’ şehri 


2.2 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Bio İstanbul, İstanbul’un iş merkezlerine 25 kilometre uzaklıkta 2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde kuruluyor. Bio City Development Company’nin biyomedikal sistemli şehirler yaratma vizyonu ile tasarlanan proje, enerji tasarrufu sistemlerine sahip. Akıllı yaşam seçenekleri bulunan Bio İstanbul, çevre dostu sürdürebilir hizmetler sunan bir şehir olarak planlandı. 


Bio İstanbul’da bulunan ve projenin biomedikal şehir konseptinin kalbi olan, dünya standartlarına uygun İstanbul Çocuk Hastanesi 2016 yılı başında açılacak. Tamamen yerli ve sürdürebilir materyallerden inşa edilecek dünyanın ilk akıllı ve sürdürebilir şehri Bio İstanbul’da ayrıca kaliteli ofis ve iş yerleri, 8 Ar-Ge binası, tıp üniversitesi, sanat performans merkezine ek olarak Sazlıdere Baraj Gölü ve doğa manzaralı konutlar bulunuyor. Dikkatle hazırlanmış bir kalkınma planı ile tasarlanan proje, alt yapı sistemleri ve sosyal olanakları ile benzersiz bir yaşam alanı vaat ediliyor.


Bio Şehirlerin Küresel Ağı


Bio City Development Company, yeni ‘bio şehirler’ kurmak üzere farklı bölgelerde değerlendirmeler ve fizibilite çalışmaları yapmaya devam ediyor. Bio şehirlerin gerçekleştirileceği her bölgenin, bilim ve teknoloji için bir merkez, ekonomik büyüme kaynağı ve ekolojik kentsel gelişime ses vererek çığır açan birer örnek olması hedefleniyor. Doğa ile uyumlu mutlu, sağlıklı, keyifli ve eko sistem ile nefes alan bir yaşam tarzı sunan her ‘bio şehirde’, öncü bir çocuk hastanesi, inovasyon kampüsü, alışveriş alanları ve yatılı binalarla desteklenen bir tıp üniversitesi yer alacak. 




projeye sor



Geri Dön