26 / 04 / 2024

Cityscape Global 2011'den Ankara Spor Salonuna ödül!

Cityscape Global 2011'den Ankara Spor Salonuna ödül!

Ankara Spor Salonu, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonasında A Milli Takımın grup maçlarına ev sahipliği yapan Ankara Spor Salonu, Cityscape Global tarafından Kamusal Yapılar kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü



Ankara Spor Salonu, 27 Eylülde Dubaide yapılan törenle, Cityscape Global 2011 tarafından Kamusal Yapılar kategorisinde verilen ödülün sahibi oldu.

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası gibi birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan  Ankara  Spor Salonu, her geçen gün Ankara ve Türkiye için sahip olduğu önemi temsil etmeye devam ediyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Ali Özsoy, Ankara Spor Salonunun kazandığı ödülle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu mükemmel tesis, Türk mimar, mühendislik ve taşeronların zaferi. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası için yapılan bu salon, rekor sürede tamamlanarak, mühendisliğin de gururu oldu. FIBA ve atadığı kontrol firmaları, inşaat hızı ve kullanılan malzemelerin kalitesi karşısında memnuniyetlerini gizleyemedi. TBF ve Yerel Organizasyon Komitesi, bilgi birikimiyle bu projenin zamanından önce tamamlanmasında hayati rol oynadılar" dedi.

GELECEK NESİLLERE MİRAS

TBF Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı ise Ankara Spor Salonunun layık görüldüğü ödülün önemine dikkati çekerek, "Ülkemizde düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonasında, A Milli Takımımızın da mücadele ettiği C Grubunun maçlarına ev sahipliği yapan Ankara Spor Salonu, hem mimarisi hem de atmosferiyle büyük beğeni toplamıştı. Başkentimize kazandırılan bu modern tesisin böyle prestijli bir ödülle taçlandırılması bizleri çok mutlu etti. Gelecek nesiller için de önemli bir miras niteliği taşıyan bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

ANKARA SPOR SALONU

Spor Genel Müdürlüğüne ait olan arazide, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleyle 55 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Ankara Spor Salonunun inşaatı, şantiye alanına yerleştirilen kameralar aracılığıyla TBF yetkilileri tarafından canlı olarak takip edildi.

1425 protokol koltuğu olmak üzere toplam 10 bin 300 seyirci kapasitesine sahip olan salonda, ayrıca 148 konuğun ağırlanabildiği 10 adet loca bulunmakta. 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası için Ankarada yapılan Ankara Spor Salonu, çok amaçlı spor tesisinin inşaatında toplam 34 bin metreküp beton ve 4 bin ton demir kullanıldı. İnşaatta 370 işçi günde iki vardiyalı sistemle 18 saat mesai yaparken, çalışmalar 2010 yılının şubat ayının ilk haftasında toplamda 8 ayda tamamlandı.

Tarihi öneme sahip Ankara Garının karşısında Paraşüt Kulesinin yanında inşa edilen Ankara Spor Salonu, Ankara ve Türk mimarlığı için bir fırsata dönüştürülme amacıyla tasarlandı ve Türkiyedeki çok amaçlı spor salonlarına örnek oluşturması da göz önünde bulunduruldu. 5-6 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları ile birlikte kapılarını ilk kez seyircilere açan spor salonu, mimari anlamda şehirle uyum sağlayacak şekilde tasarlanırken, öncelikle şehirle bütünleşmesi hedeflenmiş ve Türkiyedeki diğer spor salonları, konser ve kongre merkezlerinden farklı olarak içe dönük bir mekan yerine salonun tüm cephesi şeffaf olarak dışa dönük ve şehirle bütünleşen bir anlayışla planlandı.

Ankara Spor Salonu, 34 bin metrekarelik ana spor salonunun inşaat alanı ve 21 bin metrekarelik toprak altında oluşturulmuş 1014 araç kapasiteli otopark binasından oluşurken, bina yüksekliği de çevre binalara uyumlu olacak şekilde minimumda tutuldu.

Türkiyede birçok yönden ilklere sahip olan Ankara Spor Salonu, buz hokeyi pistine dönüşebilen tek salon olmasının yanı sıra bu kısa sürede birçok spor dalına da uluslararası anlamda ev sahipliği yapabilecek durumda.

AA


Geri Dön