29 / 03 / 2024

CitysCape Global Fuarı'nda ülke tanıtımına öncelik verildi!

CitysCape Global Fuarı'nda ülke tanıtımına öncelik verildi!

Dubai'de her yıl yapılan dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarlarından CitysCape Global Fuarı kapılarını açtı. Sıcak satış yapılan fuar olarak dikkat çeken CitysCape'te firmalar bu yıl sıcak satıştan öte ülke tanıtımına öncelik verdiler.



Dubai'de her yıl yapılan dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarlarından CitysCape Global Fuarı kapılarını açtı. Darbe girişiminin ardından gayrimenkul firmalarının yurtdışında katıldığı ilk fuar olma özelliği taşıyan CitysCape'de Türk firmaları fuardaki stantlarına Türk bayrağı astı. Sıcak satış yapılan fuar olarak dikkat çeken CitysCape, önceki yıl 60 Türk firması katılırken bu yıl Türkiye'nin önde gelen 26 firması katıldı. Firmalar bu yıl sıcak satıştan öte ülke tanıtımına öncelik verdiler. 


Üç projesini tanıtan Tahincioğlu Holding, bu yıl sıcak satıştan öte birlik ve güven mesajı vermek için fuara katıldı. Amaçlarının yabancı yatırımcıyı bilgilendirmek ve normalleşme sürecini anlatmak olduğunu ifade eden Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Daha ilk günde beklentimizin üzerinde ügi aldık. Batıdaki olumsuz algı Ortadoğu'da daha az. 


Ortadoğu'ya olan ihracatımız bile bu yılın temmuz ayında yüzde 51 oranında arttı. Bu da Türkiye'ye olan inançlarım gösteriyor" diye konuştu "Amacımız satış değil tanıtım yapmak" Cityscape Global'de 330 metrekarelik standında 6 proje sergüeyen Ar7 taş İnşaat; Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence & Office üe ortak girişimlerle hayata geçirdiği Vadistanbul ve Tema İstanbul projelerini tanıttı. Avrupa Konutları markasının en yeni halkası Avrupa Office Ataşehir ise Dubai'de ilk kez görücüye çıktı. Fuarda tanıttıkları projelerin toplam değerinin 3.5 milyar doları bulduğunu belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, "Yabancüar Türkiye'de ne oluyor diye endişeleniyor. 


Birinci derecede amacımız Türkiye'yi, İstanbul'u, daha iyi durumda olduğumuzu yabancı yatırımcıya anlatmak" diye konuştu. Fuar alanındaki standa bu yıl ilk kez bayrak astıklarım ifade eden Çetinsaya, "Bizim amacımız bir şey satmak değil, Türkiye'yi tanıtmak" dedi.

 

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme'de, Emlak Konut GYO ortaklığıııda hayata geçireceği 'Büyükyalı İstanbul' projesini fuarda yatırımcüara tanıttı. 15 Temmuz sonrası durumu da değerlendiren Özak GYO Yönetim Kurulu Başkam Ahmet Akbalık, "Gayrimenkul sektörü hiçbir zaman kaybetmez. Mevcut konjonktürü yabancı için fırsat olarak değerlendiriyorum" dedi. 


Kazlıçeşme'de, 4.2 milyar liralık yatırım değeriyle, toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı İstanbul'da, ilk etapta 452 ünitenin lansmanının yapılması, semtte , yaşamın ise 2019'da başlaması planlanıyor. Ahmet Akbalık, Büyükyalı projesinin lansmanını 22 Eylül'de yapacaklarını belirterek, "Körfez'e ilk kez geliyoruz. Dubai'de ön talebe çıktık" dedi. Akbalık, Büyükyalı'da 452 dairenin yüzde 30'unun 31 Aralık'a kadar Emlak Konut kampanyasına dahil olduğunu da söyledi. 


'Dışişleri Bakanlığı'nın misyonunu üstlendik' 


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuara satış yapmaktan çok Türkiye'yi tanıtmaya geldiklerini dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Dışişleri Bakanlığı'nın misyonunu üstlendik. Herkese Türkiye'yi anlatıyoruz.Yatırım yapmaya çok hevesliler." 


'Ülke ülke gezip Türkiye'yi anlatıyoruz' 


Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı yatırımcıyı ortak olarak gördüklerini ve Türkiye'ye güvenmelerini istediklerini belirterek, "Türkiye'ye yatırım açısından kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli bakmak gerekiyor. Biz Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte 26 ülkeye gidip Türkiye'yi anlatacağız. 5 ülkeye gittik, perşembe günü İngiltere'ye, bayramdan sonra da Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan'a gideceğiz. Burada amacımız 15 Temmuz sonrası Türkiye'de her şeyif! daha iyi olacağını anlatmak" diye konuştu. 


Körfez'in Türkiye'ye güveni tam 


Cityscape Global'e Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Erdem Özen de katıldı. 15 Temmuz sonrası Körfez yatırımcısının Türkiye'ye bakışı ile ilgili bilgi veren Özen, "Birleşik Arap Emirlikleri tüm dost ülkeler gibi Türkiye'ye desteğini açıkladı. Yatırımcı açısından bakıldığında ise 16 Temmuz sabahı tabii ki Türkiye'ye kaygılı bir bakış vardı. Ancak, zaman geçip, alınan önlemler, atılan adımlar görülünce o kaygı yerini güvene bıraktı. Darbe girişiminin hemen sonrasında 15 gün içinde Abraaj Grubu Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu Körfez'in Türkiye'ye güveninin göstergesi. 3. Köprü'nün açılması, yatırım teşvik paketinin açılması da Körfez'in Türkiye'ye güvenini perçinledi" dedi. 


Başkan Demircan Dubai'de 'Taksim'i yalnız bırakmadı 


Çalık Holding'in iştiraki GAP İnşaat'ça Beyoğlu'nda hayata geçirilen Taksim360 projesi de Dubai'de sergilendi. Projenin standını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim360'ın Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi. 


Dünya




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Üç gün devam eden Dubai CityScape Fuarı'na katılan Türk firmaları, bu yıl önceliği tanıtıma verdi. 15 Temmuz ihanetinin ardından başlatılan seferberliği Dubai’de sürdüren gayrimenkul firmalarından Artaş, Özak, GAP, Tahincioğlu, Kuzu ve Simpaş dikkat çeken projelerini körfez yatırımcısının dikkatine sundu.


Dubai'ne önceki gün başlayan ve üç gün süren CityScape Global 2016'ya katılan Türk gayrimenkul firmaları bu yıl ağırlığı tanıtıma verdi. Türk gayrimenkul sektörünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıyla karşılaştığı ilk fuar olan Dubai CityScape'te İstanbul merkezli birçok yeni proje tanıtıldı. Artaş İnşaat, Özak GYO, GAP İnşaat, Tahincioğlu İnşaat, Kuzu Grup ve Simpaş GYO dikkat çeken projelerini körfez yatırımcısının dikkatine sundu.


ARTAŞ ALTI PROJEYİ DUBAİ'DE SERGİLEDİ

Cityscape Global'de 330 metrekarelik standında 6 proje sergileyen Artaş İnşaat; Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence & Office ile ortak girişimlerle hayata geçirdiği Vadistanbul ve Tema İstanbul projelerini tanıttı. Avrupa Konutları markasının en yeni halkası Avrupa Office Ataşehir ise Dubai'de ilk kez görücüye çıktı. Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Dubai'de tanıttıkları projelerin toplam değerinin 3.5 milyar dolar olduğunu belirterek, şu anda 2 bin 500 konutun satışta olduğunu söyledi.


KENDİMİZİ İYİ ANLATMALAYIZ

Fuar alanındaki standa bu yıl ilk kez bayrak astıklarını ifade eden Çetinsaya, “Bizim amacımız bir şey satmak değil, Türkiye'yi tanıtmak. Yabancılar Türkiye'de ne oluyor diye endişeleniyor. Birinci derecede amacımız Türkiye'yi, İstanbul'u, daha iyi durumda olduğumuzu yabancı yatırımcıya anlatmak” dedi. Cemaat meselesi halledilirse Türkiye'nin önünün açık olduğunu vurgulayan Süleyman Çetinsaya, “Bunların ayak bağı olduğunu düşünüyorum. Çözülmesi gerekiyordu, çözüldü. Ortadoğu insanı İstanbul'u seviyor. İstanbul'u daha iyi pozisyona getirmemiz, müşteriyi çeşitlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.


Ülkemiz için Cityscapedeyiz

İstanbul'un marka projelerinden SeaPearl Ataköy ile fuara katılan Kuzu Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projede yer alan 202 odalı otel ve 62 özel rezidansı işletecek olan Jumeirah Group'un CEO'su Stefan Leser'la SeaPearlAtaköy standında bir araya geldi. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Fuarda projelerimizi Körfez yatırımcılarıyla buluşturuyoruz. Bunun ötesinde Türkiye'nin yatırım yapılabilir güvenli bir liman algısını, güçlü demokrasisini ve yükselen ekonomisini de Körfez yatırımcılara sunma şansı buluyoruz. Bu yıl ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.


Gayrimenkul hiç kaybetmez

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme'de, Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçireceği 'Büyükyalı İstanbul' projesini, Dubai CityScape Fuarı'nda Arap dünyası başta olmak üzere, yabancı yatırımcılara tanıttı. 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı İstanbul'da yaşamın 2019'da başlaması planlanıyor. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Büyükyalı projesinin Türkiye lansmanını 22 Eylül'de yapacaklarını belirterek, “Körfez'e ilk kez geliyoruz. Dubai'de ön talebe çıktık” dedi. Akbalık, bin 400 üniteden oluşan projenin yatırım değerinin 4.2 milyar lira olduğunu kaydetti. 15 Temmuz sonrası durumu da değerlendiren Akbalık, “Gayrimenkul sektörü hiç bir zaman kaybetmez. Mevcut konjonktürü yabancı için fırsat olarak değerlendiriyorum. Bizim burada olmamız Türkiye'ye güveniyor olmamızı gösteriyor” diye konuştu.


Hız kesmeden yatırıma devam

Tahincioğlu ise Cityscape Global 2016 Fuarı'na 3 ayrıcalıklı projesi ile katıldı. Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Finans Merkezi ve Nidapark Kayaşehir projelerini görücüye çıkaran Tahincioğlu, uluslararası platformda da yatırımcılarla buluştu. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Uluslararası arenada pek çok organizasyonda yerimizi alıyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde uluslararası boyutta organizasyonlar daha da önem kazanıyor. Ülkemizde yatırımların hız kesmeden devam ettiğini ve sektörümüzün gelişimini anlatmak için önemli fırsat yakalıyoruz” dedi.


Dünyaya ilham olacak bir proje

Fuarda sergilenen en yeni projelerden bir tanesi de Çalık Holding'in gayrimenkul şirketi GAP İnşaat tarafından Beyoğlu'nda hayata geçirilen Taksim360 projesi oldu. Projenin ilk satışa çıkan ofis kısmı Tarlabaşı360 ismiyle satılırken, 93 adet ofisin teslimi Nisan 2017'de yapılacak. 500 adet rezidansın yer aldığı kısım ise Taksim360 ismiyle Dubai'de ilk kez satışa çıktı. Rezidansların fiyatı 7 bin ila 9 bin dolar arasında değişiyor. Proje standını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim360'ın Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirterek, “Her şeyi içinde barındıran zor bir proje, Beyoğlu'nu değiştireceği gibi bütün dünyaya ilham olacak” dedi.



Yeni Şafak


Geri Dön