26 / 04 / 2024

Cizre'de yıkılmış evlere karşılık yeni evler veriliyor!

Cizre'de yıkılmış evlere karşılık yeni evler veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen sene temeli atılan Cizre Nur Mahallesi'ndeki Sosyal Yaşam Parkı'nın açılış törenine katıldı. Özhaseki, törende önemli açıklamalarda bulundu. 



Cizre Nur Mahallesi'nde geçen sene temeli atılan Sosyal Yaşam Parkı'nın açılış töreni bugün yapıldı. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılım gösterdi. 

 

Sosyal Yaşam Parkı'nın açılış törenin ardından, Bakan Özhaseki, beraberinde Vali Mehmet Aktaş ve Kaymakam Faik Arıcan ile Konak Mahallesi'nde terör mağdurları için yapılan konutlarda incelemeler yaptılar. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; PKK'lı teröristlerin saldırısındna kaynaklı Şırnak merkez ile Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde ağır hasarlar meydana geldi.

 

Bakan Özhaseki, bu saldırılarda hasar gören 70 bine yakın konuttan 26 bininin kullanılamaz hale geldiğini anımsatarak,tüm yaraların sarılacağını aktardı.  26 bin konutun yapımına geçen sene başladıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Özhaseki, bu konutların bir kısmın teslim ettiklerini kaydetti.

 

 "Yıkılmış evlerine karşılık yeni evler veriyoruz"
Bakan Özhaseki açıklamaları şu sözler ile devam etti "Bu bölgede vatandaşın evlerini kamulaştırdığımızı öne sürüyorlar. İki senedir bu propaganda sürüyor. Bir tane örnek göstersinler. Vatandaşlara yıkılmış evlerine karşılık yeni evler veriyoruz." ifadesini kullandı.
 


Geri Dön