27 / 04 / 2024

Colins'ten Avrupa'da ilk mağaza Almanya'ya!

Colins'ten Avrupa'da ilk mağaza Almanya'ya!

Özdoğan:  Bu yıl bitmeden Almanya'daki ilk mağazamızı açıyoruz



Colins Çin pazarına giriş için Rus milyarder Abramoviç'in petrol yatırımlarının bulunduğu Rusya'nın en uzağındaki Yujno'ya uç karakolu açıyor. Bölgedeki antrenmandan sonra seneye Çin'de zincir kuracak

Mart ayında 2015 hedeflerini açıklarken Eroğlu ailesinin dilinden iki konu düşmüyordu: "10 bin kişiyi istihdam edeceğiz, 1500 mağazayla 1.5 milyar dolarlık şirket haline gelip dünyanın en büyük hazırgiyim firmaları arasına gireceğiz." Açıklamanın üzerinden çok geçmedi. Firmada şu sıralar farklı bir heyecan var. Hedef Çin pazarı. İhracattan ya da bir mağaza açmaktan bahsetmiyorum. Colin's Çin'in 500 mağazayla en büyük zincir markalarından biriyle stratejik ortaklığa hazırlanıyor. Hem de 2011 yılında. Altı aydır görüşmeler sürüyor.

3-5 MAĞAZA İLE ÇİN'E GİRMEYİZ
Genel Müdür Necati Özdoğan tedarik antrenmanı yapmak için Rus milyarder Roman Abramoviç'in petrol şirketleri Sahkalin 1 ve 2 şirketlerinin yer aldığı Rusya'nın başkenti Moskova'ya 9 bin 300 kilometre uzaklıktaki Yujno Sahalinsk'e eylülde mağaza açıyor. "Bölgeye Moskova'dan uçakla 7.5 saatte varılıyor. Bölgenin Tokyo'ya uçuş mesafesi ise 40 dakika. Yaz ile kış arasında 50 santigratlık fark var. Eğer biz 9 bin 300 kilometre öteden bu mağazanın ürününü, bedenini, fitini yönetebilirsek Çin operasyonunu da çok rahat yürütürüz ki bunu başaracağız" diye konuşuyor. Özdoğan şöyle devam ediyor: "Bugün Colins ile Çin'in evliliği 3-5 mağaza üzerine kurulu olamaz. Biz Çin pazarına girdiğimizde çok ciddi bir partnerla ya da kendi operasyonumuzla girmeliyiz" diyor. O yüzden bu yıl hazırlık yılı. Asıl güçlü girişi 2011 yılına saklamışlar.

Kızaklar üzerinden ürün tedarik edecek
Sibirya'nın kuzeydoğusunda yer alan Yakutistan bölgesinde de bir mağaza açtıklarını dile getiren Özdoğan, bir hesap hatası yaptıklarını söylemeden de geçemedi: "Bizim mağazamızın bulunduğu yer nehrin öbür tarafında kalıyor. Meğer o nehir kış aylarında buz tutuyormuş. Mecburen buz üzerinden nakliye yapan bir firma bulduk" diyen Özdoğan, kızaklar üzerinden ürün tedariği yapacaklarını bunun da ciddi bir deneyim sağlayacağını söyledi.

Avrupa'da ilk mağaza Almanya'ya
Firma bir yandan Uzakdoğu pazarıyla ilgilenirken bir yandan da Avrupa pazarına girmenin fizibilite çalışmalarını yapıyor. "Romanya, Bulgaristan, Beyaz Rusya'da mağazalarımız açılıyor. Doğu Avrupa'daki yapılanmamız Batı'ya kayarak devam edecek. Almanya'da ilk shop in shop'larımızı açtık. Bu yıl bitmeden Almanya'daki ilk mağazamızı açıyoruz" diyen Özdoğan sonbaharda açmayı planladıkları Almanya mağazasıyla birlikte Avrupa'ya da ilk adımı atacaklarını vurguluyor.

AVM'ciler ortak iş teklifi yapıyor
Yeni marka satın alacaklarını da belirten Özdoğan, özellikle yurtdışındaki AVM yatırımcılarının ortak iş teklifi ile geldiklerini söyledi. Piyasanın durumuna göre satın alma tekliflerini değerlendireceklerini belirten Özdoğan, "Bugün dünyanın büyük markalarını satın alabilecek durumdayız" dedi.
Sabah


Geri Dön