28 / 03 / 2024

Çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?

Çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?

Çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi belediyeye senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?



Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi konut ve işyeri kullanıcıları tarafından ödeniyor. Vergiyi, arsa ve arazi sahipleri, ile kullanılmayan gayrimenkul sahipleri ödemiyor. 


Konut ve işyerleri için çevre temizlik vergisi farklı şekillerde ödeniyor. Çöp vergisi konutlar için su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. 


İşyeri için ise vergi ödemelerinin belediyeye yapılması gerekiyor. Vergi ödemeleri senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 2017 yılı çöp vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşti. Peki, çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?


Çöp vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Ödemeler 1 Kasım'da başlıyor, 30 Kasım'da sona eriyor.


Çöp vergisi ne kadar?

Konutlara ait 2017 çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak tahsil edilecek.


Vergi, büyükşehirde ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde farklı bedellerde ödeniyor. 2017 yılı çevre temizlik vergisi tutarları şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi

Çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?


Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi

Çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?


İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması

Çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön