26 / 04 / 2024

Çorap üreticileri Giresun'da Çorapköy kuracak

Çorap üreticileri Giresun'da Çorapköy kuracak

Çorap üreticileri, Giresun'da `Çorapköy' kurmak için harekete geçti



Çorap üreticileri gözünü dünya çorap liderliğine dikti. Bu amaçla Giresun'da Çorapköy kurmaya hazırlanan sektör, 10 bin kişiye de iş imkanı sağlayacak. Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk, `Çorapköy' projesine 2010 yılında başlayacaklarını söyledi.

Giresun'daki eski SEKA fabrikası arazisinin 300 dönümlük bir kısmının tahsis edilmesi için belediye ile görüşmelere devam eden Öztürk, "Çorap üretiminin beşiği İstanbul. Biz burada üretim yapan bazı makinelerimizi Anadolu'da belirleyeceğimiz belli yerlere taşıyarak üretimi ortaklık yapısıyla yaptıracağız. İleriye doğru eğitim ve yan sanayisi ile çok güzel bir düzenleme olacak. Tamamen temel üretim ile ilgili olacak" diye konuştu.

10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Belediyelerin de bu projeye büyük ilgisinin olduğunu dile getiren Öztürk, projenin hayata geçmesi durumunda 8-10 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Teşvik yardımı da alacaklarını belirten Öztürk, "Finans sektörü de bizimle ilgileniyor. Sektörde 2 bin civarında firma var, cirosal büyüklüğümüz 1 milyar 400 milyon dolar. 110 bin çalışanımız var. Halkbank, Akbank, Finansbank gibi bankaların bize özel protokol hazırlama teklifleri var. Kış sezonuyla birlikte bu teklifleri de değerlendirmeye alacağız" şeklinde konuştu.

ÇİN'İ SOLLARIZ

Hedeflerinin kalitede İtalya'yı, üretim hızında da Çin'i geçerek liderliğe ulaşmak olduğunu belirten Öztürk, çorap üretiminde dünya sıralamasında 2'nci durumda olduklarını bildirdi.

Türkiye'de yılda 2 ya da 3 çift çorap eskitildiğine dikkat çeken Öztürk, "Bu rakam dünyaya göre oldukça düşük. Bizde yeni pazarlara yönelmeye başladık. Son olarak İTKİB'le birlikte İskandinav ülkelerine yöneldik. Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'da çok fazla çorap tüketimi var. Bunu da Avrupa'dan karşılıyorlar. Bu pazardan pay almak için çalışmalara başladık" diye konuştu.

Zeynep CEYLAN/Bugün


Geri Dön