26 / 04 / 2024

Corendon Turizm Grubu, Amsterdam'da 3. otelini açacak!

 Corendon Turizm Grubu, Amsterdam'da 3. otelini açacak!

Hollanda ve Türkiye'nin önde gelen turizm gruplarından Corendon, Avrupa'da yatırım atağına kalktı. Türkiye'de 5, Amsterdam'da da 2 oteli bulunan grup Amsterdam, Barselona ve İbiza'yı da radarına aldı.



Barselona'daki oteli Corendon, İbiza'daki oteli ise Stella Maris Paraiso işletecek. Corendon Turizm Grubu'nun kurucularından Atılay Uslu, Amsterdam'da üçüncü oteli açmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Uslu, "İbiza'da Stela Maris Paradise'ı 30 milyon euroya aldık, 320 odamız olacak. Barcelona'daki oteli ise 25 yıllığına kiraladık. Amsterdam'da Sony binasını geçtiğimiz aralıkta İsrailli bir yatırımcıdan 15.5 milyon euroya almıştık. Binayı havalimanına yakın olduğu için airport otele dönüştürmek için görüşüyoruz. Eğer otelde karar kılınırsa 560 odası olacak" dedi. 


Girit Adası da gündeminde 

Otelcilik sektörüne ilk kez Bodrum'da adım attıklarını belirten Uslu, kısa süre içerisinde otel sayısını 7'ye çıkararak havacılık sektöründeki hizmet ve kalite anlayışını turizme taşıdıklarını dile getirdi. Uslu, "İstanbul otel yatırımı planladığımız bir diğer şehir. Daha çok kiralama yöntemini tercih ediyoruz. Bir hayalimiz de Girit Adası'nda otel işletmek" diye konuştu. Yurtdışı pazarlarda yüzde 25'e varan düşüşler yaşandığına vurgu yapan Uslu şöyledevam etti: "Belçika'da yüzde 20, Hollanda'da ise yüzde 9 düşüş var. Ancak 2 haftadır Yunanistan'dan ayak çekiliyor. 'Bankalar kapanacak, giden parasız kalır' şekilde söylentiler var." e Bodrum, Çeşme ve Antalya'da 5 oteli bulunurken, Amsterdam'daki ikinci otelleri de şubat ayında açıldı. Otelle ilgili bilgi veren Uslu, "New-West bölgesinde inşaatı süren 4 yıldızlı Vitality Hotel, münferit ve uluslararası iş seyahati gerçekleştirenlere hitap ediyor. 263 odalı otelde, Boeing 737 uçağının kokpitinde konaklama imkânı da bulunuyor. 737 Cockpit Süite adı verilen 120 metrekarelik özel oda, otelin 7'nci katında yer alıyor. Bütün odalarda otel yönetiminin özel olarak bir T ürk şirketi ile tasarladığı Corendon yatağı bulunuyor. Dünyadan havayolu şirketleri yöneticilerinin, Türkiye'den ünlü isimlerin tercih ettiği odanın fiyatı ise 700 Euro" dedi. Amsterdam'daki mevcut otelleri hakkında da bilgi veren Uslu, şunları söyledi: "The College Hotel binasını geçen yıl ekimde bünyemize kattık. 1893'te erkek okulu olarak faaliyete başlamış. Renovasyondan önce okul sınıfları bulunuyordu. Tarihi dokusunu bozmadan 40 odalı 4 yıldızlı butik bir otele dönüştürdük. Otelde, otelcilik okullarından gelen öğrencileri uzman ve deneyimli profesörlerin gözetiminde çalıştırıyoruz. İkinci otelimizi şubat ayında açtık. New-West bölgesinde 4 yıldızlı Vitality Hotel'de 263 oda yer alıyor." 


Ticari Hayat



Geri Dön