26 / 04 / 2024

Cornelia Otelleri yıllık yüzde 80 doluluk oranına ulaştı!

 Cornelia Otelleri yıllık yüzde 80 doluluk oranına ulaştı!

Antalya Belek bölgesinde konumlanan Cornelia Otelleri, 2013 yılını bölge ortalamasının yüzde 16 üzerinde kapatarak yıllık yüzde 80 doluluk oranına ulaştı Turist sayısı artarken doluluk oranı düştü





Belek bölgesinin Konjonktürel gelişmelerden fazla etkilenmediğini söyleyen Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya şunları ifade etti;" Turizmin başkenti Antalya'nın otel doluluk oranlarındaki düşüşe rağmen, alternatif turizm çeşitlerinin artmasından dolayı genel yükselişin fazlaca etkilemediğini görmekteyiz. Buna paralel, günlük oda bedellerinin ve odabaşı gelirin artması ile doluluk düşüşleri kompanse edilmiştir. Düşüşün en büyük nedenlerinden bir tanesi Antalya bölgesinde hız kesmeyen yeni yatak arzıdır. 2013 yılında Antalya genelinde devreye giren yeni yatak sayısı 30 000 ile 35 000 arasında seyretmektedir. 


Antalya Belek bölgesinin en önemli yatırımlarından biri olan Cornelia Otelleri, İstanbul'da düzenlediği Basın toplantısında 2013 yılının değerlendirmesini yaptı, 2014 yılı için beklentileri ve hedefleri açıkladı. Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin ve Cornelia Diamond Golf Resort Spa vGenel Müdürü Zafer Alkaya'nm katıldığı toplantıda, 2013 yılının Antalya turizmi için zorlu geçtiği, 2014 yılı içinse risklerin de, umutların da yüksek olduğu vurgulandı. Cornelia Diamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Otel'den oluşan Cornelia otellerinin 2013 yılını bölge ortalamasının %16 üzerinde kapatarak yıllık %80 doluluk oranına ulaştığının açıklandığı toplantıda, Cornelia Otellerinin başarısının turizmi 12 aya yayma gerekliliğini kanıtladığı belirtildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; "2013 Antalya ve Belek turizmi açısından oldukça zor bir yıldı. 

Bölgenin turizm açısından en önemli kaynağı olan Rusların, Yunanistan ve İspanya gibi rakip ülkelere kayması, Almanya, İngiltere gibi pazarlarda ekonomik daralmanın getirdiği riskler 2013 yılında fazlasıyla hissedildi. 

Cornelia otellerinin, turizmi tatil turizminin dışında, golf, kongre, Spor ve Spa turizmi ile 12 aya yayması, 2013 yılını bölge ortalamasının %16 üzerinde %80 dolulukla kapatması büyük bir başarıdır. 

Bu başarı, Antalya ve Belek bölgesinde turizmin 12 aya yayılmasının önemini bir kez daha ortaya koymaktadır." Dedi. 

Rus pazarını dikkatle izlediklerini ifade eden Cornelia Diamond Golf Resoıt Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya; "Rublenin Dolar karşısında değer yitirmesi nedeniyle, Antalya'nın lokomotif pazarı Rusya'nın 2014'de alım gücünün düşeceği ve bizi olumsuz etkileyebileceği konuşuluyor. Rus basını bu yıl beklenen ekonomik durgunluğun etkisiyle Rusya'da alım gücünde yaşanması öngörülen düşüş ile , beraber yurt dışına tatile çıkan turist sayısının da düşüşe geçebileceğini öngörüyor. 


RUSLARIN 2014'DE ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİ 

Görünen o ki, Rus turistler de tasarruf yapmaya başladı. 2013 yılında satm aldıkları tur paketlerinin fiyat kategorisi ciddi anlamda düştü. Haftalık 750 $'lık paketlerin oranının %30'a yükseldiği görülüyor. Bunda, Yunanistan ve İspanya'nın ucuz paketler sunmasının da etkisi var. 2013 yılında Rus pazarında bu ülkelerle çok ciddi, zor koşullarda rekabet ettik. 2014 yılında Rusya ekonomisindeki olumsuz faktörlerin bu yıl bize de olumsuz yansıyabileceğini öngörüyoruz. 2014 yılında Rusya'dan yurt dışına çıkan turist sayısındaki artışın sürüp sürmeyeceği belli değil. Soçi olimpiyatları'nın yanı sıra, ekonomideki gidişattan dolayı alım gücünün düşmesi de bu sezon turist sayısının azalmasına neden olabilir" şeklinde konuştu. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön