23 / 04 / 2024

antalya otelleri doluluk oranları

antalya otelleri doluluk oranları

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 5 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 azaldı. Rus turist sayısı ise yüzde 32,4 geriledi.

Antalya'da otellerin doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı!

Ruslar Antalya'da tatil yapmaktan vazgeçmedi. Rus turistin tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Avrupa'da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya'daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı.

Zafer Alkaya: Fazla arz otellerdeki doluluğu düşürüyor!

Antalya'nın ziyaretçi sayısının yüzde 7,5 artarak 11.5 milyona ulaştığına dikkat çeken Zafer Alkaya, buna rağmen otel doluluklarının yüzde 60.9'a düştüğünü dile getirdi...

Cornelia Otelleri yıllık yüzde 80 doluluk oranına ulaştı!

Antalya Belek bölgesinde konumlanan Cornelia Otelleri, 2013 yılını bölge ortalamasının yüzde 16 üzerinde kapatarak yıllık yüzde 80 doluluk oranına ulaştı Turist sayısı artarken doluluk oranı düştü

Avrupalılar Antalya’ya akın ediyor! Otellerde boş yer kalmadı, Antalyalı emekliler otelleri kapattı!

AB ülkelerindeki doğal gaz maliyetlerinin yüksek olması ve TL’nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybı nedeniyle Türkiye Avrupalıların çekim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupalı emeklilerin kışı Türkiye’de geçirmek için Antalya’da otelleri kapattığı belirtiliyor.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel açıldı!

Ünlü otel zinciri markası Kilit Grup, 21’inci oteli için Antalya’da açtı. Kilit Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kilit, pandemiden sonra otelleri etap şeklinde açmayı düşündüklerini söyledi.

Antalya'da 5 yıldızlı oteller harabeye döndü!

Antalya'nın bir döneminin gözde otellerinden Divan Talya ve Ofo otelleri harabeye döndü.Hayalet yapıya dönen binalar bölge halkını tedirgin ediyor. 

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri Grubu, Antalya Belek'te 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımı yaptı. Kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'nin en ileri teknoloji ve büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım ön görülüyor. 

Delphin Otelleri’nin sahiplerinden 4 kişi gözaltında!

Antalya'daki Delphin Otelleri’nin sahipleri arasında bulunan Ufuk Cömertoğlu, oğlu Alper Cömertoğlu, Mine Cömetoğlu ve Egemen Çömertoğlu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Kaş Marina'nın doluluk oranı arttı!

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde yaklaşık 4 yıl önce hizmete giren Kaş Marina'nın doluluk oranı her yıl artıyor. Çoğunlukla yabancı yatçıların tercih ettiği marina sayesinde ilçe ekonomisine de katkı sağlanıyor.

Balkan otelleri Antalya'da yenilenecek!

Antalya'da 21-24 Ocak 2015 tarihlerinde Expo Center'da düzenlenecek 26.Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'na, bu yıl yurt dışından 150'nin üzerinde otelin yöneticisi katılacak .

Tuncay Kilit: Antalya'ya büyük bir eğlence parkı yapacağız!

Bünyesinde Crystal Otelleri de bulunduran Galeri Kristal Başkan Yardımcısı Tuncay Kilit, Antalya'ya büyük bir eğlence parkı yapacaklarını söyledi. Kilit, Antalya'nın Disneyland olması için, Disneyland yetkilileri ile görüşmelerinin sürdüğünü de ifade etti

Antalya'da Disneyland gibi eğlence parkı yapılacak!

BÜNYESİNDE Crystal Otelleri de bulunduran Galeri Kristal'in Başkan Yardımcısı Tuncay Kilit, Antalya'ya büyük bir eğlence parkı yapacaklarını söyledi. Eğlence parkı için 400 milyon dolar harcanacak...

Antalya'da otellerin doluluk oranları yüzde 90 oldu!

Ruslar Antalya' da tatil yapmaktan vazgeçmedi. Rus turistin tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Avrupa'da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya'daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı...

Antalya'da otellerin doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı!

Ruslar Antalya'da tatil yapmaktan vazgeçmedi. Rus turistin tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Avrupa'da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya'daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı.

antalya otelleri doluluk oranları Haberi

antalya otelleri doluluk oranları

 AKTOB Başkanı Hacısüleyman, bu yıl Rusya’dan gelecek turist sayısında 1 milyon düşüş beklendiğini söyledi. Antalya’ya gelen turist sayısında yılın 5 aylık döneminde, 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 10.1 düşüş yaşandı. Bu düşüşün ardından kente gelen turist sayısı 300 bin 122 kişi azaldı. Yine yılın 5 aylık döneminde Antalya’ya gelen Rus turist sayısı da yüzde 32.43 azaldı. Fiyatların düşük olduğu dönemlerde Antalya’ya tatile gelmeyen Rus turistlerin yüksek dönemde de tercih etmeyeceği belirtildi. Bu yıl Rusya’dan gelecek turist sayısında 1 milyon düşüş öngörüldüğünü belirten Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Türkiye’nin turizm gelirlerinde 2 milyar dolar düşüş bekleniyor” dedi.


Yılın 5 aylık döneminde hava yoluyla Antalya’ya 2 milyon 525 bin 391 turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre, turist sayısında...