20 / 04 / 2024

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri'nden Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi!

Cornelia Otelleri Grubu, Antalya Belek'te 5 bin kişilik ileri teknoloji uluslararası kongre merkezi yatırımı yaptı. Kongre merkezi tamamlandığında Türkiye'nin en ileri teknoloji ve büyük kongre merkezi olacak. Merkez için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım ön görülüyor. 



CORNELIA OTELLERİ GRUBU, ilk otelini 2002’de Antalya Belek’de Cornelia De Luxe Resort markasıyla, ikinci otelini ise 2008 yılında yine Belek’de Cornelia Diamond Golf Resort Spa markasıyla hizmete açmıştı. Yeni yatırımlar arasında yer alan Kıbrıs ve Bodrum’da otel açma projesini bir süreliğine ertelemiş olsa da grup, yeni projelerle gündemde.

Corneiia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya ile  CorneliaDiamond Golf Resort Spa ve Cornelia De Luxe Resort Otel ile ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere bir aradayız.

En son 2017 yılında turizm sektörünün geldiği noktayı ve yapılması gerekenleri anlatmıştı ve ümitli olmayı elden bırakmamak gerek demişti. 2018’in ilk yedi ayım değerlendiren Alkaya, “Antalya, Türkiye’nin turizminin çeşitlilik bölgesi. Dünyanın farklı ülkelerinden, farklı turist profillerini ağırlama kapasitesine sahip.

Fortune Turkey'den Şule Laleli'nin haberine göre; Düşük harcama yapan turist de gelmelidir, yüksek harcama yapan turist de. Rusya başta olmak üzere turist sayısında memnuniyet verici bir artış mevcut ama Antalya’nın lüks villaları, süitleri ve lüks hizmet anlayışı ile konumlanan Belek bölgesi, bu lüks ürünlerin pazarlamasında istediğimiz verime ulaşamadı. Rusya ve türevi ülkelerin çok tercih ettiği lüks villalar ve süitlerin hedef kitlesi olan turist maalesef, 2014 sonrası İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkelere kaymıştı. Kişi başı harcama oranı 1000 doların üzerinde olan bu yüksek profil turisti yeniden Belek bölgesine çekmemiz gerekiyor” diyor.

Cornelia Otelleri’nin İngiltere pazarında hiç kayıp yaşamazken, her yıl ortalama yüzde 10-12 arasında artış kaydettiğini söyleyen Alkaya; “Almanya, Belçika, Hollanda,

Benelüks ülkeleri gibi Avrupa ülkelerinde 2018 için yüzde 20 artış kaydettik. Romanya, Macaristan, Bulgaristan, Moldova, Slovak, Sloven gibi Doğu Avrupa ülkelerine yönelik de uzun süredir tanıtım yapan Cornelia Otelleri, 2018 için bu pazarda 2017’ye göre yüzde 30’un üzerinde büyüme gerçekleştirdi” diyor.

Alkaya, bu gündem yoğunluğunda önemli bir gelişmenin altını çiziyor. Yapımı süren Belek Kongre Merkezi ile ilgili bilgi verirken tesisin kongre turizmi için önemli bir hamle olacağını söylüyor. Cornelia Otelleri’nin Antalya Kongre turizmine büyük katkı sağlayacağı yeni yatırımı Nest Convention Çenter, Belek Merkez’de yer alıyor. Cornelia Golf Club’un hemen yanında toplamda 70 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Nest Convention Çenter, Cornelia Diamond’a yaklaşık Nest Convention Center’a 10 kilometre mesafede toplamda 49 otel bulunuyor ve tüm sene boyunca 25-50 bin yatak kapasitesi sağlanabilecek. Alkaya bu projeyle ilgili olarak, dünyada gerçekleşecek tüm önemli organizasyonların artık Antalya’da olmaya başlayacağını ve bunun için de yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çiziyor.

Alkaya sezon için ümitli olduklarını ve fark yaratmak için pek çok yeniliği hayata geçirdiklerini söylüyor ve Cornelia Otelleri’nin yüzde 40 civarında sadık müşteri kitlesine sahip olduğunun altını çiziyor. Alkaya, “Tekrar Misafir Oranı-Repeat Guest)” Cornelia Otelleri’nin hizmet vermeye başladığı 2002 ve 2008 yıllarından bu yana yüzde 30 tekrar misafiri potansiyeline sahip. Bu yönümüzün çok değerli olduğunu söylemek mümkün” diyor. 

NEST CONVENTİON CENTER

Teknik özellikleri:

1.    İki kattan oluşan yatırım, toplamda 30 bin metrekare kapalı alana sahip. Her iki kata, otobüs dahil ağır tonajlı araçlar direk olarak salon içerisine kadar girebiliyor.
2.    Ana salon, beşe bölünebilen 6 bin metrekare, kolonsuz ve 10 metre tavan yüksekliği ile Türkiye'de bulunan en büyük toplantı salonu olma özelliğine sahip.
3.    Yan salonlar, 22 adet workshopa dönüşebilen 4 bin 500 metrekare, az sayıda kolonlu ve 5 metre tavan yüksekliği ile küçük toplantılara hizmet verecek. Ayrıca bu alana ilave olarak 1.720 metrekare fuaye alanı bulunuyor.
4.    Dış alanda 5 bin metrekare event alanına ek olarak 12 bin metrekare açık otopark bulunuyor ve bu alanların tamamı kaldırım v.b. engel olmadan hazırlanacak.
5.    Otel, Ekim ve Kasım'da birçok ülkeden katılımcısı bulunan uluslararası tıp kongrelerine ev sahipliği yapacak.
 


Geri Dön