19 / 04 / 2024

Çorum 15 Temmuz Müzesi açılışa hazır!

Çorum 15 Temmuz Müzesi açılışa hazır!

Çorum Belediyesi tarafından 3 milyon 444 bin TL'ye yaptırılan 15 Temmuz Şehitleri Müzesi yıl dönümünde açılacak. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, müzeyle ilgili açıklama yaptı.



Çorum Belediyesi tarafından 3 milyon 444 bin TL'ye inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri Müzesi açılışa hazırlanıyor. 15 Temmuz şehitlerinin balmumu heykellerinin bulunduğu müze darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde açılacak.

Toplam 3 milyon 444 bin TL'ye mal olan müzenin inşaatı tamamlandı. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Kompleksi yanında hayata geçirilen müzenin açılış öncesinde son kontrollerini yaptı.

Müze hakkında açıklamalarda bulunan Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, "Zemin katta sergi salonu, sinema salonu, kafeterya, ikinci katta ise idari odası, mescit ve misafir odaları yer alıyor. Müzenin ikinci katında Çorumlu 15 Temmuz şehitlerimiz olan Abdullah Tayyip Olçok, Ali Alıtkan, Akif Kapaklı, Ali Karslı, Emin Güner, Erol Olçok, Mehmet Kocakaya, Mustafa Avcu, Mustafa Karasakal, Mustafa Solak, Osman Arslan ve Yakup Kozan'ın bal mumu heykelleri ve özel eşyaları, fotoğraflar sergileniyor. Ayrıca 15 Temmuz’un sembol ismi şehit Astsubay Ömer Halisdemir için de özel bir yer ayırdık. Kendisinin bal mumu heykelini ve ona ait bilgileri bu bölümde sergiliyoruz. Toplam 13 balmumu heykeli dünyaca ünlü sanatçı Adil Çelik yaptı. Ayrıca ziyaretçilerimiz kulaklık takarak 15 Temmuz anılarını ve şehitlerimizin özgeçmişini sesli olarak da dinleyebilecek" dedi.


Geri Dön