26 / 04 / 2024

Hafıza 15 Temmuz Müzesi Ağustos'ta açılacak!

Hafıza 15 Temmuz Müzesi Ağustos'ta açılacak!

Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası ayağına inşa edilen “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Hafıza 15 Temmuz Müzesi  Ağustos ayı içinde açılacak.



15 Temmuz hain darbe girişiminin unutturulmaması ve şehitlerin hatıralarını yaşatmak amacıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanılan "Hafıza 15 Temmuz Müzesi"nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre müzenin açılışı Ağustos ayı içinde yapılacak. Müzenin hemen önüne yapılan. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu tarafında bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen yanında yer alan müze, yaklaşık bin 500 metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. 

Şehitler makamı ve müzeyi ziyaret edecekler için ise 180 metrekarelik bir mescit bulunuyor. Müzenin alt katında dünya darbeler tarihi ile sebepleri, sömürgecilik ve kolonyalizm tarihi ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Müzede, darbe gecesi gösterilen destansı direniş de tüm yönleri ile anlatılacak. Ayrıca 250 şehidin ve gazilerin hatıraları burada yaşatılacak.
 


Geri Dön