19 / 04 / 2024

Çorum Kaleiçi’ndeki 39 metruk bina yıkılacak!

Çorum Kaleiçi’ndeki 39 metruk bina yıkılacak!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 2019 Aralık ayında başlanan metruk binaların yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.



Belediye Meclisi’nin  yaptığı olağanüstü toplantısında Çorum Kalesi’ndeki çalışmalarla ilgili de bilgi aktaran Çorum Belediye Başkanı Aşgın, Kale civarındaki alanların kentsel dönüşümü için çalışmaların devam ettiğini ve Kale içindeki projeyi de Çorum adına önemli bulduklarını açıkladı.

Çorum Haber’de yer alan habere göre; Çorum Kalesi’nin turizme kazandırılması konusunda çalışmaları başlatan ve Kale içinde harabe yapıların yıkım çalışmalarının devam ettiğini anlatan Belediye Başkanı Aşgın; “Male içindeki 4 tane harabe bölümü yıktık. Kale içinde 39 adet yıkılacak yapı tespit edilmiş durumda. Bunlardan 9 tanesinin yıkımı için onayımızı aldık. Diğerleriyle ilgili kurul karar verdikçe yıkım yapılacak. Surlarla bitişik olan binaların da yıkımı yapılacak. Ama surlara zarar vermemek adına onlara daha fazla özen gösteriyoruz. Yıkımlar bittikten sonra ise kafe, oturma ve rekreasyon alanları ile Tarihi Çorum Kalesi, artık bir cazibe merkezi haline gelecek”dedi.


Geri Dön