23 / 04 / 2024

Çorum'da tarihi konak kültür evi olacak!

Çorum'da tarihi konak kültür evi olacak!

Cumhuriyeti ilan eden TBMM Başkanvekili ve Çorum eski Milletvekili İsmet Eker'in konağı, sanat merkezi ve kültür evi olacak. Çorum Valiliği olarak konağa talip olduğunu belirti...  



Cumhuriyeti ilan eden TBMM Başkanvekili ve Çorum eski Milletvekili İsmet Eker'in konağı, sanat merkezi ve kültür evi olacak. Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte Çorum merkeze bağlı Bayat köyünde bulunan İsmet Eker Konağı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Eker ailesinin damadı işadamı Sefa Yalçın'ın evsahipliğindeki ziyarete Belediye  Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Arslan ve uluslarlarası metal sanatçısı Hasan Tuluk da katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi için önemli bir yere sahip olan ismet Eker'in hayatını geçirdiği tarihi konağı gezen Vali Çakır ve Başkan Külcü, Sefa Yalçın'dan bilgi aldılar.

1926 yılında yapılan konağın varislerine önemli bir teklifte bulunan Vali Nurullah Çakır, "Mülkiyetini verin, bu konağı restore edip sanat ve kültür merkezi yapalım."dedi.

Ço'rum Valiliği olarak konağa talip olduklarını belirten Çakır, işadamı Sefa Yalçın'dan en kısa sürede cevap beklediğini dile getirdi. % Konağın restorasyonunun ardından K Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri için yaz okulu ve atölye olarak kullanılabileceğini de belirten Çakır, "Baş oda ise İsmet Eker'in adının yaşatılacağı bir şekilde yeniden düzenlenerek ziyarete açılabilir" diye konuştu.

Öteyandan Çorum'da Hitit Üniversitesi bünyesinde, "Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu.
 
Cumhuriyet/Seyfettin Mete

 


Geri Dön