26 / 04 / 2024

Çorum'da yol ortasında kalan 'Yeşil Ev' yıkıldı!

Çorum'da yol ortasında kalan 'Yeşil Ev' yıkıldı!

Çorum'da belediye tarafından yeni açılan caddenin ortasındaki ve kamulaştırma davası sonucunda üç yıl boyunca yıkılamayan üç katlı evin, 3 milyon lira bedel ile kamulaştırılmasının ardından yıkımı için tören gerçekleşti.



Çorum Belediyesi tarafından şehir içi trafiğinin rahatlatılması için 2017 yılında başlatılan yeni yol açma çalışmalarında Karakeçili Mahallesi'nde 650 metre uzunluğuna sahip ve 25 metre genişliğinde yeni bir cadde meydana getirildi. Gazi Caddesi ile Fatih Caddesi'ni birbirine bağlaması planlanan yol güzergahında yer alan ve belediyelerce yaklaşık 23 milyon lira ödenerek kamulaştırılan yapılardan biri hariç tümü, ekipler tarafından teker teker yıkıldı. Yolun ortasında kalan ve yeşil renkli olduğu için "Yeşil Ev" olarak ortaya çıkan 3 katlı bir yapının sahipleriyle anlaşamayan belediye, konuyu yargıya taşıdı. Yaklaşık 3 yıl boyunca süren dava sonucunda belediyeyle evin hak sahipleri arasında 3 milyon 10 bin TL bedel ile kamulaştırma için anlaşmalar yapıldı.  Yeni caddenin trafiğe açılmasıyla önündeki tek engel olan yapının belediye ekiplerince yıkılması için tören düzenlendi.

Çorum Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, burada yaptığı konuşmada, yeni yolun kent merkezindeki trafiği rahatlatacağını söyledi. Aşgın, "Bu yolumuzun geçen yaz aylarında Gazi Caddesi bağlantısını sağlamıştık. Yolun ortasında kalan yeşil ev de mahkeme kararıyla kamulaştırıldı. Mahkemenin belirlediği 3 milyon lira bedelle kamulaştırdığımız binayı sonunda yıkıyoruz. Kısa sürede yolumuzun bir bölümünü kullanıma açacağız." açıklamasında bulundu.  

Bölgenin iki önemli aksından meydana gelen Gazi Caddesi'ni, Fatih Caddesi'ne bağlayacak yol güzergahında yer alan okul binasının yıkılması için belediyeye devredilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildiğini anlatan Aşgın, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Daha sonra iş makineleri tarafından evin yıklmasına başlandı.


Geri Dön