25 / 04 / 2024

Çorum'un yeni stadında çim serimi başladı!

 Çorum'un yeni stadında çim serimi başladı!

Çorum Belediyesi tarafından inşa edilen yeni statta sona yaklaşılıyor. 15 bin kişilik yeni statta yerli çimin serilmesine başlandı.



Çorum Belediyesi'nin kendi bütçesiyle inşa ettiği Çorum Stadı'nda sona yaklaşılıyor. 160 milyon lira yatırımla hayata geçirilen 15 bin kişilik yeni statta çim serme işlemine başlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni stadın inşasında sona yaklaşıldı. Statta, tribün koltuklarının döşenmeye başlanmasının ardından, genişliği 68 metre, uzunluğu ise 110 metre olan sahanın çimleri de Sakarya'dan getirildi. 

Tamamı kapalı tribün olan stadyumunun ligin ikinci yarısından itibaren hizmete girmesi planlanıyor. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, stattaki çalışmaları inceledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, "Çimlerin serilmesinin hemen sonrasında koltuk döşeme işlemi de bitecek. Stadyumun çevre düzenlemesi de yavaş yavaş tamamlanacak. Futbolda esas olan çim sahanın futbol oynamaya elverişli hale geldiği andır ve burada maç oynanmaya başlanacaktır. Stadı yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığına devretmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Böylesi güzel bir statta TFF 3. Lig takımının oynamasının kendilerini memnun etmeyeceğini vurgulayan Gül, "İnşallah takımımız TFF 2. Lig'e, Spor Toto 1. Lig'e yükselir ve burada yüksek seviyede maçlar seyrederiz. Maddi imkanları bir tarafa bıraktık, 'Stat bizim prestij projemiz.' diyerek yola çıktık. Ülkemizin şu sıkıntılı günlerinde bu prestijli projemizi bitirmek için müteahhit firma ve işçi kardeşlerimiz uğraşıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Statta ilk maçı Beşiktaş ile oynamak istediklerini söyleyen Gül, şu şekilde konuştu: "Bir süre önce Çorum'a gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 'Bu stadın açılışına Beşiktaş'ı getireceğim.' dedi. Ben de stat bittikten sonra kendisi ile irtibata geçip, bu konuda görüşeceğim. Stadyumun arsa bedeli 72 milyon lira. Bugüne kadar stat için harcadığımız ise 85 milyon liradır." 


Geri Dön