24 / 04 / 2024

CSO Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları şantiyesinde denetim!

CSO Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları şantiyesinde denetim!

Atatürk Kültür Merkezi alanı dördüncü bölgede yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları şantiyesine Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından dün denetim yapıldı.




Dün (22 Şubat 2015 Pazar günü), Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan Ankara’da yapımı devam eden ve yapı kontrollüğü İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kültür ve Turizm Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları inşaatında incelemelerde bulundu. Tüm şantiye alanını inceleyen Kasım Kayıhan ve Türk Mühendisler ve Mimarlar Birliği yönetimi ve üyelerine alanda yapılan çalışmalarla ilgili olarak İl Müdürü Banu Aslan Can tarafından bilgi verildi. İnceleme esnasında İl Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri ve Kontrol teşkilatı da hazır bulundu.


Ankara’nın Başkent olma vasfını tamamlayıcı nitelikte kendisine layık bir Konser Salonu yapabilmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ((mülga) Bayındırlık ve İskan Bakanlığı) tarafından uluslararası bir yarışma projesi düzenlenmiş ve seçilmiş olan proje 1995 yılında tarafından 2886 Sayılı yasa ile ihale edilmişti. AKM alanı dördüncü bölgede 154.017 metrekarelik arazi üzerinde toplam 5 bloktan oluşan projenin toplam inşaat alanı 62.547 metrekare.


Mevcut Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu  660 kişilik iken yapımı devam eden yeni CSO binasında 2023 kişilik büyük salon ve 500 kişilik oda orkestrası salonu, içerisinde kayıt stüdyoları barındıran koro ve sanatçı çalışma binaları, garaj, büyük bir meydan yer alıyor. Proje Anıtkabir- Kale aksının tam ortasında olacak şekilde tasarlanmış olup; Büyük ve Küçük Salonlar ile Fuaye kısımları havuz içinde olacak şekilde.


Ülkenin prestij projelerinden olan CSO Binası B blok  elipsoid ve küre formunda olup yapımında şişme kalıp ve püskürtme beton gibi ülkemizde ilk dünyada da ilkler arasında olan yapım teknikleri kullanılıyor. Projenin imalat uygulamaları tamamen Türk mühendis ve işçileri tarafından yapıldı.




Geri Dön