26 / 04 / 2024

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yok yok!

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yok yok!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Çukurova Belediyesi, Türkiye'nin en büyük dönüşüm projelerinden biri olan ‘Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçiriyor.




Çukurova Belediyesi, Türkiye'nin en büyük dönüşüm projelerinden biri olan ‘Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ni inşa ediyor. Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre, projeyle akıllı bir kent oluşturulacak.

TÜM HAKLAR VERİLİYOR

Son yıllarda sık duyduğumuz konuların başında kentsel dönüşüm konuları geliyor. Ancak kimileri bunu ‘rantsal dönüşüme’ çevirdi. Yüzü gülen de var mağdur olan da. Vatandaşı bu konuda ikna etmek oldukça zor. Çünkü hiç kimse yerinden, yurdundan olmak istemiyor. Fakat haksız da değiller. Geçmişte bunun örnekleri de çok yaşandı. Daha güzel ve büyük evlerde oturmak için binlerce vatandaş evsiz kaldı. Tabi ki bunun tam tersi de mümkün. Yerel yöneticilerimiz bu işi de çok düzgün yürütüyor. Vatandaşlara dönüşümü anlatıp, haklarını veriyorlar. Bu işten rant sağlayanlar ise avucunu yalıyor.


VATANDAŞLA İLETİŞİM

Bunun en güzel örneği de Adana’nın Çukurova ilçesinde. ‘Gülümseyin Çukurova’dasınız’ sloganının içi boş değil. İlçede yüzler gülüyor. Yüz güldüren projelerden biri ise 4 yıldır devam eden ‘Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi.’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alıyor. 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Riskli Alan’ ilan edilen Belediye Evleri Mahallesi’ne, Başkan Soner Çetin hemen el attı. Kentsel dönüşüm yapılacak olan alanın tüm çalışmaları yapıldı. Bu projeden karlı çıkan tarafın ise vatandaş olmasını istemiş. Çukurova Belediyesi tüm vatandaşlarla yüz yüze görüşerek endişelerini giderdi. Ki belediyenin en büyük özelliklerinden biri vatandaşla çok iyi iletişim kurması.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Konutlara gelirsek... Geniş, modern ve çok ferah. Proje tamamlandığında vatandaşların yüzü gülecek. Hak sahiplerinin tamamına taşınma ve kira yardımı da yapılacak. Başkan Soner Çetin şöyle diyor, “Bir tek kişi mağdur olursa, bunun vicdan azabını kaldıramam. Herkes kazanacak, bir tek mağdur olmayacak.” Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi çağdaş ve Türkiye’nin en güzel yaşam alanlarından biri haline gelecek. Çünkü sadece üst yapısı ile değil, altyapısı, binaları, yolları, yeşil alanları, donatıları ile akıllı bir şehir.

ADANA'NIN İNCİSİ

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’yle örnek bir şehir oluşturuluyor. Projenin ulaşım altyapısı da çok iyi planlandı. Geniş bulvarlar, trafiğin rahat aktığı yollar, toplu ulaşım aksları, bisiklet yolları, otoparklar mevcut. Elektrikli araçlar için şarj istasyonları bile düşünüldü. Binalar ise yeşille iç içe. Turunç kokulu on binlerce metrekarelik yeşil alanda yürüyüş ve koşu yolları, aktivite alanlarında çocukların güvenle oynayacağı parklar da bulunuyor. Proje alanında çocuklar okullarına yürüyerek gidebiliyor. Anaokulu, ortaokul, lise dahil tüm eğitim kurumlarının dışında sağlık birimleri tüm kentlinin hizmetinde olacak. Yaşlılar ve engelliler için de engelsiz kent tasarımıyla yollar, kaldırımlar, yol işaretleri düşünüldü. 


Geri Dön