19 / 04 / 2024

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi tanıtıldı!

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi tanıtıldı!

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi tanıtıldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Türkiye'nin en büyüğü olacak bu proje Adana'nın geleceğini inşa edecek" diye konuştu.



Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ruhsat tarihinden itibaren 24 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. 


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ruhsat tarihinden itibaren 24 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. Başkan Çetin, vatandaşların talebiyle Belediye Evleri Mahallesi adının da Çankaya Mahallesi olarak değiştirileceğini kaydetti. 


Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde vatandaşların da katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Başkan Çetin, 4 yıldır devam eden Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. 

Adana'yı tamamen değiştirecek olan 

bu büyük projeyi tanıtmak için bir araya geldiklerini belirten Çetin, bugüne kadar yaptıklarını anlattı. 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla 'riskli' alan ilan edilen Belediye Evleri mahallesi'nde 4 yıl içerisinde 7200 bağımsız bölümün (konut ve işyeri) ölçümlerini tamamladıklarını söyledi. 


Çetin şöyle devam etti: "Tüm binaların özelliklerini belirleyip, uzman ekspertizler eşliğinde, taşınmazlarınızın değerlendirmelerini yaptık. Ken Yeni hazırladığımız nazım ve uygulama imar palanlarından sonra, bölge halkımızın taleplerini içeren anketler yaptık. Anket sonuçlarını dikkate alacak şekilde, sosyolog uzmanlarla, yeni mahallemizin projesini hazırladık. Bugüne kadar yaptığımız bu yoğun çalışmaların ardından, projemiz onaylandı ve yapım aşamasına geldik" 


YAPACAKLARIMIZ 


"Tüm kaynakların geri dönüşümünün sağlanması ana hedefimiz olacaktır" Proje hakkında detaylarını anlatan Başkan Çetin, şöyle konuştu: 

"Projemiz altyapısı su, atık su, yağmur suyu, enerji, elektrik, doğalgaz, iletişim bileşenleri ile bütünlük içinde bir defada planlanarak yapılacak ve sokaklarımız tekrar tekrar kazılmak zorunda kalmayacaktır. Sürdürülebilirlik unsurlarının öne çıkacağı projemizde olabildiğince tüm kaynakların geri dönüşümünün sağlanması ana hedefimiz olacaktır. Projemizin ulaşım altyapısında, örnek kente yakışan geniş bulvarımız, trafiğin rahatça aktığı yollarımız, toplu ulaşım akslarımız, güvenli bir şekilde baştan tasarlanmış bisiklet yollarımız, yeterli otoparklarımız olacak. Modern ulaşım sistemlerinin geleceği olan elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının bile yer aldığı bir kent planlıyoruz. Projemizdeki binalarımız da yeşil ile bütünleşmiş, geniş balkonlu, modern ve ferah tasarımları ile hak sahiplerimiz için en iyi bir şekilde inşa edilecek. Projemiz yeşil alan açısından da  Adana  için bir örnek olacak. Turunç kokulu onbinlerce metrekarelik 

yeşil alanda yürüyüş ve koşu yolları, aktivite alanlarında çocuklarımızın güvenle oynayacağı parklarımız olacak. Proje alanında çocuklarımız okullarına yürüyerek gidebilecek. Anaokulu, ortaokul, lise dahil tüm eğitim kurumlarımızın yanı sıra, sağlık birimlerimiz tüm kentlilerimizin hizmetinde olacak. Yaşlılar ve engelliler için de her şeyi düşünüyoruz. Engelsiz kent tasarımı ile yollarımız, kaldırımlarımız, yol işaretlerimiz herkesin kent yaşamının içinde olmasını sağlayacak. Kentsel dönüşüm projemizle birlikte, mahallenin tüm çöpleri yer altına alınacak, bisiklet yolları, yürüyüş ve koşu yolları, spor alanları gibi yaşamı kolaylaştıracak ve sosyal aktiviteleri artıracak düzenlemeler yapacağız. Yeni kuracağımız mahalle, hem engelsiz bir yaşam alanı olacak, hem de Adana'nın en yeşil alanı olacak. Okul, sağlık, dini tesis, semt pazarı, çocuk parkı, spor tesisi ve yeşil alanlar artırılacak.Yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın konutlarına acil durum butonları yerleştirerek, onların yaşamında yardımcı olacağız. Yeni kurulacak mahallenin girişlerine, Anadolu-Selçuklu eserlerinin ve sanatının yer alacağı temalar yerleştirilecek. Projemizin birçok bölgesinde de temalı çalışmalar yer alacak. Kent mobilyaları ve özel peyzaj projeleri ile örnek bir mahalle oluşturacağız. Hak ettiği konuttan daha geniş konut isteyen hak sahiplerinin, farkını ödemek şartıyla, bu taleplerini, dikkate alıp değerlendireceğiz. Hak sahipleriyle yapılacak sözleşmenin ardından, yapılar tahliye edildikten sonra, yıkım ve yapım çalışmaları da start alacak. Türkiye'nin en büyük ve en güzel projelerinden biri olacak." 

PROJE BEĞENİLDİ 

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, vatandaşların talebiyle Belediye Evleri Mahallesi isminin Çankaya Mahallesi olarak değiştirileceğini de sözlerine ekledi. Toplantıda izletilen proje filmi, vatandaşların beğenisini topladı.


Adana Bölge


Geri Dön