19 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı meclis gündeminde!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Bakan Ahmet Arslan'a sordu..



Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı meclis gündeminde konu oldu. Havaalanına ilişkin olarak CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Haluk Pekşen önergesinde "Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili olarak aşağıdaki sorulara cevap verilmesini arz ederim." diyerek 5 soru sordu.

 

1- Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının şartnamesinde yer almadığı halde şartname dışı bir kısım imalatın yapıldığı doğru mudur?

2- Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın pistlerinin yapımında şartnamede olmadığı halde fore kazık çakılmakta mıdır?

3- İhaleyi alan firma tarafından, ihale şartnamesinin değiştirilmesine yönelik olarak işveren kamu kurumuna herhangi bir talepte bulunulmuş mudur?

4- Bayburt İnşaat'ın yüklenmiş olduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının şartnamesini değiştirmeye yönelik kanuna karşı hile yöntemiyle menfaat sağlayıcı ve kamu zararına neden olan yöntemlere başvurulmuş mudur?

5- İhaleye fesat karıştırma niteliğindeki bu uygulamaya karşı herhangi bir inceleme, araştırma, soruşturma yapılmakta mıdır?

 


Geri Dön