18 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  



Mersin'de inşaatı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın üstyapı inşaatını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, havalimanı inşaatının son durumu hakkında bilgi paylaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kozuva havalimanının yıl içerisinde 12 milyon kişiye hizmet vereceğini dile getirdi. Kozuva, açıklamasında havalimanın bölgedeki istihdama büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İnşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kozuva, şunları söyledi: 

"Terminal binamız birinci ve ikinci etap toplamda 80 bin metrekare alana kurulu olacak. Birinci ve ikinci etap terminalleri aynı anda yapıyoruz. Üçüncü etabı da eklediğimizde 105 bin metrekare alana çıkacak. Projede 2 pist bir apron bulunacak. Vatandaşa rahat ve konforlu hizmet vermek için 52 check-in bankosu yer alacak. Yurt dışına gidecek vatandaşlarımız ve ülkemize gelecek misafirlerimizi de düşündük. 10 gidiş katında, 12 giriş katında olmak üzere toplamda 22 pasaport bankosu yapacağız."

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Proje dahilinde 1492 araçlık kapalı olmak üzere toplamda 1983 araçlık otoparkın hizmet vereceğini söyleyen Kozuva, havalimanının ilk etabının 2022'de tamamlanacağını söylerek şunları söyledi: 

"Havalimanı inşaatı bitirilip hizmete aldıktan sonra da işletme süresi boyunca toplam 297 milyon 100 bin avro artı KDV kira bedelini devletimize ödeme yapacağız."

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!


Geri Dön