26 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihalesi ne zaman?

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihalesi ne zaman?

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Söz verdiğimiz gibi Çukurova Bölgesel Havalimanımızın ihalesine bugün itibarıyla çıkılmıştır" şeklinde açıklamalarda bulundu.



 Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihale ilanına çıkıldığını bildirdi.


Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, ihale ilanının bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, "Söz verdiğimiz gibi Çukurova Bölgesel Havalimanımızın ihalesine bugün itibarıyla çıkılmıştır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


Elvan, mesajını sosyal medya hesaplarında da paylaştı.


- İhale

İhale 15 Ocak 2016 Cuma günü saat 10.00'da DHMİ Genel Müdürlüğü binasında yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler 1 milyon avro veya ilk ihale ilan tarihindeki Merkez Bankası döviz satış kuru karşılığını geçici teminat tutarı olarak yatıracak.


Yirmi yıl işletme süresi üzerinden kira bedelinin yarıştırılması suretiyle gerçekleştirilecek ihale sonucunda kazanan firma ile sözleşme akdedilecek ve Mersin ile Adana'ya hizmet verecek şekilde en son sistem her türlü yolcu konforuna sahip, yöresel mimari özellikleri taşıyan havalimanı bölgeye kazandırılmış olacak.


Havalimanının yapım döneminde 7 bin kişi, işletme döneminde ise 3 bin kişiye ek istihdam sağlanarak, yörenin ekonomisine katkı sağlanacak.


AA


Geri Dön