25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı: Asya ile Avrupa'yı üç katlı tüp ile bağlayacağız!

Cumhurbaşkanı: Asya ile Avrupa'yı üç katlı tüp ile bağlayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız çok şey var ama yapacağımız çok şeyler var. İnşallah Boğaz'ın altından üç katlı bir tüp yapacağız yine aynı şekilde. Hem oradan otomobiller geçecek hem de raylı sistem geçmek suretiyle yine Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağız" dedi...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde iş insanlarıyla bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "25 yıldır belediye sizde. Ne yaptınız?" şeklindeki söylemlere değindi.

"Yapacağımız çok şeyler var" 

Fatih Sultan Mehmet'in gemileri karadan yürütmesi gibi kendilerinin de Boğaz'ın altından Marmaray'ı inşa ettiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray'ı 350 milyon yolcunun kullandığını söyledi. Ayrıca Avrasya Tüneli'ni hizmete açtıklarını aktaran Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa ettiklerini dile getirdi.

Erdoğan, ulaşım konusunda da İstanbul'da pek çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul'da 100'e yakın alt geçit ve üst geçit yaptıklarını aktardı. Erdoğan, şunları söyledi;

"Ucuz, imalatı seri ve metrobüsle Söğütlüçeşme'den ta Beylikdüzü'ne. Gözünün önünde, bunu gör hiç olmazsa, '25 yılda ne yaptınız?' diyorsunuz. İşte metrobüs o da orada ve bir de hafif raylı sistemler yaptık. Onlar da devam ediyor. Daha bitmedi. İnşallah havalimanına da bu raylı sistem gidecek, devam ediyor çalışma. Üsküdar'dan Çekmeköy'e vatmanı olmayan raylı sistem var. Metro şeklinde, o da şu anda hizmet veriyor. Şu anda bunlar aklıma gelenler. Çünkü İstanbul'a yaptığımız çok şey var ama yapacağımız çok şeyler var. İnşallah Boğaz'ın altından üç katlı bir tüp yapacağız yine aynı şekilde. Hem oradan otomobiller geçecek hem de raylı sistem geçmek suretiyle yine Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağız."

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihaleye çıkıyor!
 


Geri Dön