19 / 04 / 2024

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihaleye çıkıyor!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin projelendirme faaliyetlerinin tamamlandığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında YİD modeliyle ihaleye çıkacağız" dedi...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin projelendirme faaliyetlerinin tamamlandığını açıkladı. Bakan Turhan, "Metro ve karayolu kesiminin protokol taslağı hazırlandı. Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında YİD modeli ile ihale ilanına çıkacağız" dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihaleye çıkıyor!

Sabah'ta yer alan habere göre; İstanbul'daki projelerle ilgili gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Turhan, tünelin karayolu kesiminin Çamlık Kavşağı'ndan (Anadolu Yakası) başlayarak, Hasdal Kavşağı'na (Avrupa Yakası) bağlanacağını, toplam uzunluğu 16 kilometre ve 2x2 yol olacağını ifade etti. Turhan, sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Raylı sistem ise Söğütlüçeşme-İncirli arasında 30.2 km. ve 15 istasyondan oluşan çift hat metro sistemi olacak. Boğaz altındaki tünel kesiminin yaklaşık 16.8 metre çapında TBM tünel olarak imal edilmesi, altta çift hat metro ve üst iki kesimde 2x2 karayolu ortada olacak şekilde 3 katlı olarak tasarlanmıştır."

Turhan, İstanbul Boğazı'nda jeofizik etüt ve batimetrik harita çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. Turhan, "Lansman koridoruna yakın bölgede tespit edilen iki adet sırt üzerinde güney ve kuzey alternatifler belirlenmiş, Boğaz tabanı için jeolojik kesitler çıkartılmıştır. Tünel tabanı -130 metrede olacak şekilde de tünel yerleştirilmiştir. TBM üreticileri (Herrenknecht, Hitachi, Terratec) ile veriler paylaşılmıştır" diye konuştu.

Büyük İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul'da projeler tamamlandı!


Geri Dön