29 / 03 / 2024

Çekmeköy metrosu 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne bağlanacak!

Çekmeköy metrosu 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne bağlanacak!

Çekmeköy Üsküdar Metro hattı için gün sayan Çekmeköylülere bir müjde de Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Ulaşımda çağ atlatacak dev proje, “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” ile Çekmeköylülerin de hayatı değişecek.





Yakın zamanda hizmete girecek Çekmeköy Üsküdar Metro hattı için gün sayan Çekmeköylülere bir müjde de Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Ulaşımda çağ atlatacak dev proje, “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” ile Çekmeköylülerin de hayatı değişecek.




3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi!



 

İstanbul Boğazı’na yapılacak 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin detayları, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda açıklandı. Programa Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından tanıtımı yapılan "3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli" projesiyle İstanbul, metro hatları ve karayolu akslarını birleştiren, dünyanın ilk üç katlı tüneline sahip olacak. İstanbul'un yeni mega projesi "3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli", hem metro hattı hem de çift yönlü karayolunu içeren, dünyanın ilk üç katlı tüneli olacak.

 

İstanbul'un Asya ve Avrupa yakaları arasındaki yolculuk süresini kısaltacak proje sayesinde, günde 6,5 milyon yolcunun yararlandığı 9 farklı şehir içi raylı sistem, hızlı metro ile entegre olacak ve kıtalar arası yolculuk kolaylaşacak. Çevre yollarına bağlantısıyla diğer şehir içi yollara daha kolay ve daha hızlı erişim sağlanacak. Tüm ana arterler birbirine bağlanmış olacak.

 



Çekmeköy Metrosu, Dev Geçide Bağlanacak

3.5 milyar dolara mal olması planlanan dev proje tam 9 adet aktif raylı sisteme entegre. Tünel, diğer tüm raylı hatlarda olduğu gibi Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ile de birleşecek.  Marmaray ile de bağlantılı olacak proje havaalanlarına ve otogara ulaşımda da büyük kolaylık sağlayacak. Proje hayata geçirildiğinde Çekmeköy’den Beşiktaş’a 37 dakikada ulaşım sağlanacak.

 

Karayolunda ise 3. Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprü bağlantısı Kuzey Marmara Otoyolu, TEM Otoyolu ve D100 (E-5) Karayolu bağlantıları bulunacak. Böylece Çekmeköylüler, İstanbul’un dört bir köşesine yer üstüne hiç çıkmadan dakikalar içinde ulaşabilecekler.



3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi"nin açıklandığı toplantıda,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mesaj da okundu.

 

Mesajında İstanbul'u geleceğe taşıyacak, yeni projenin tanıtımına yapılan davet nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, İstanbul'un sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın nadide şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"İstanbul için planlanan yatırımlar, yeni Türkiye yolunda, 2023 hedeflerimizin yakalanmasında somutlaşan önemli adımlardır. Bu tüp geçit projesi, ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve sanayiden kültüre her alanda büyümesine öncü rol oynayan, İstanbul için hayalleri gerçeğe dönüştüren projelerden biri olacaktır. Kıtaları birbirine bağlayan, sanayi ve ticaretin lokomotifi, kültürün başkenti İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak, İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak bu yeni projenin en kısa sürede hizmete girmesi büyük önem taşımaktadır."



Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön