19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'deki konut sayısını 50 bine çıkartabiliriz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İdlib'deki konut sayısını 50 bine çıkartabiliriz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, özellikle de kuzeyde briket konutlar inşa ediyoruz. Kızılay'ımız ve bunun yanında sivil toplum kuruluşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Hedefimiz burada ilk etapta 20 bin konut planlamıştık" dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemle ilgili değerlendirmeler yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İdlib'de son gelişmelerin ne yönde olduğunun sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu ana itibarıyla M4 yolunda bazı sıkıntılar olsa da iş fena gitmedi. Şu an itibarıyla da fena gitmiyor. 200 bin civarında İdlibli geri döndü. Fakat hepsinden öte, özellikle de kuzeyde briket konutlar yapıyoruz. Aileleri rahatlıkla barındırabilecek 30-40 metrekare konutlar. Şu anda bu konuda AFAD'ımız, Kızılay'ımız ve bunun yanında sivil toplum kuruluşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Hedefimiz burada ilk etapta 20 bin konut planlamıştık. Bunu şimdi daha da artırıyoruz. Belki 50 bine çıkartacağız. Yoğun bir şekilde buna devam ediyoruz. 50 bini yakalarsak bu İdlibli'ye bir rahatlama verecek."

 

Beşir Derneğinden İdlib'deki 7 bin 500 kişiye briket ev!

 


Geri Dön