25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk 9 ayda 1,2 milyon konut satıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk 9 ayda 1,2 milyon konut satıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yılın ilk 9 aylık döneminde ise konut satışlarımız 1,2 milyon adete ulaştı" dedi ve "Konut satışlarımız 3. çeyrekte 2. çeyreğe göre iki katına çıkarak yaklaşık 537 bin oldu" açıklamasında bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. 

Erdoğan, hükümet olarak bir yandan salgınla en etkili şekilde mücadele ederken, diğer yandan da üretim, ticaret, istihdam, eğitim ve hayatın her alanındaki işleyişi sürdürme sorumluluğu ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yılın 3. çeyreğinde ise alınan yerinde kararlarla ve şoklara karşı bağışıklık kazanmış yapı ile güçlü bir toparlanma yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti: 

"3. çeyrekte sanayi üretimimiz ve perakende satış hacmimiz bir önceki çeyreğe göre yüzde 30 arttı. Kapasite kullanım oranı 2. çeyrekte yüzde 63,5'e düşerken, bu oran 3. çeyrekte yüzde 72,7'ye yükseldi. Aynı şekilde ekonomik güven endeksindeki artış da yüzde 36'yı aştı. İhracatımız bir önceki çeyreğe göre yüzde 34 yükseliş gösterdi. Sağladığımız uygun şartlarla konut satışlarımız 3. çeyrekte 2. çeyreğe göre iki katına çıkarak yaklaşık 537 bin oldu. Yılın ilk 9 aylık döneminde ise konut satışlarımız 1,2 milyon adete ulaştı."

2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 konut satıldı!

Kredi faizleri düştü, konut satışları patladı!

Konutta en çok satış 2+1 ve 3+1'lerde!


Geri Dön