25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon yatırımlarını anlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon yatırımlarını anlattı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.Erdoğan,  yatırımları hakkında açıklama yaptı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre savunma sanayinde Türkiye'nin önemli mesafe katettiğini dile getiren Erdoğan, "Bize insansız hava aracı vermiyorlardı. Ne zaman gitsek 'kongre müsaade etmedi' diyorlardı. Şimdi Trabzon'un uşaklarından birileri insansız hava aracını yaptı mı? Yaptı. Silahlı insansız hava aracını yaptı mı? Yaptı. Şimdi daha büyüğünü yapıyorlar. Şimdi biz ihraç eder duruma geldik." dedşç 

Kente ikinci üniversiteyi kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, bu yıl içinde Beşikdüzü'nde 500 kapasiteli, bir kaç yıl içinde de merkezde ve Arsin'de toplamda 2 bin 300 kişilik yurt binaları açacaklarını bildirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre 41 bin kapasiteli Şenol Güneş Stadyumunu kazandırdıklarını dile getirerek, "Bu arada Şenol Güneş kardeşimizin Milli Takım teknik direktörlüğü hayırlı olsun." dedi.  

Eski Hüseyin Avni Aker Stadyumunu millet bahçesine dönüştüreceklerini belirten Erdoğan, oraya ayrıca bir de millet kıraathanesi yapacaklarını da dile getirdi. 

Bilkent Şehir Hastanesini açıyoruz

Şehir hastanelerinin videosunu izleten Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesinin açılışını yapacaklarını söyledi. Trabzon'a da şehir hastanesi yapacaklarını dile getiren Erdoğan, "Bütün dünya inşallah bunlara hayran olacak. Zaten yurt dışından da hastalar geliyor, buralarda tedavi oluyor." diye konuştu.

Son 17 yılda sağlık alanında tüm dünyaya örnek olan pek çok reformu hayata geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, hastaneleri en modern cihazlarla donattıklarını, hastane sayısını artırırken kalitelerini de yükselttiklerini de sözlerine ekledi. 

Erdoğan, Trabzon'a 8 bin 37 konut projesini hayata geçirdiklerini ve imar barışıyla 147 bin 988 vatandaşın da sorununu çözdüklerini aktararak, Trabzon'daki 87 tarihi eseri de restore ettiklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaştırma alanında yapılan yol ve tünel çalışmalarına da değinerek, Avrupa'nın en uzun tüneli olacak Zigana tünelindeki kazı çalışmalarında da yüzde 55 gerçekleşme oranına ulaştıklarını söyledi. 

Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz

Ulaşımda Trabzon'a çağ atlattıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemde inşallah Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz. Akçaabat, Akyazı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Havalimanı, Yomra, Arsin Organize Sanayi güzergahında raylı sistem hatları yapacağız. Trabzon-Erzincan arasında hızlı tren projemizi hayata geçirerek, Trabzon'u da hızlı tren ağına ekleyeceğiz. Hızlı tren hattının etüt çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içinde inşallah Trabzon'a bir bölge adliye mahkemesi kazandırıyoruz. Yani istinaf mahkemesi."

Sürmene, Of, Vakfıkebir ve Arsin'e yeni balıkçı barınakları, Trabzon'a yat limanı yaptıklarını aktaran Erdoğan, "İnşa ettiğimiz Atasu barajıyla Trabzon'un 2045 yılına kadar içme suyu hazır. Özellikle Trabzon şehir merkezi ve Yomra ilçe merkeziyle güzergah üzerindeki yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 92 kilometre uzunluğunda isale hattı ve arıtma tesisi inşa ettik." dedi.

31 Mart'tan sonra daha güçlü ve kararlı şeklide yatırım hamlelerine devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığında şahsımla büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız ele ele vereceğiz, şehrimizi imar ve ihya etmeyi sürdüreceğiz. Bunun için sizlerden 5 yıl için icazet istiyoruz." diye konuştu. 

 


Geri Dön