28 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çalkaya kentsel dönüşümüne onay!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çalkaya kentsel dönüşümüne onay!

Çalkaya Kentsel Dönüşüm Proje alanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Bölgede kentsel dönüşüm başlayacak...



Çalkaya Kentsel Dönüşüm Proje alanları ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamasının ardından dün Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar bölgede büyük heyecan yarattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Çalkaya kentsel dönüşümüne onay!

"Destek sizden hizmet bizden"

Antaly Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çalkaya’da 11726 parsel üzerinde yaklaşık 30 bin vatandaşın tapularındaki şerhlerin kaldırılacağını müjdeledi. Türel, "Yaklaşık 30 yıllık Aksu -Çalkaya sorununu çözecek tarihi bir karar alarak, bölgeyi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan ettik. Önce Bakanlar Kurulu ve Başbakanımız imzaladı. Dün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kararı imzaladı ve kararın yürürlüğe girmesini onadı. Resmi gazetede de yayımlanarak artık hiçbir engel kalmadı. Hep söylüyoruz destek sizden hizmet bizden" ifadelerini kullandı.

"Aksu-Çalkaya bölgesi muhteşem bir yaşam alanı olacak"

Akşam'da yer alan habere göre; Çalkaya bölgesinde kentsel dönüşüm projesi geliştireceklerini ifade eden Türel sözlerine şu şekilde devam etti; "Buradaki amacımız tapularda ki şerhleri kaldırmaya yönelik bir kentsel dönüşüm çalışmasıdır. Bu çerçevede Çalkaya’da vatandaşın kent yaşamında ihtiyacı doğrultusunda sosyal donatı alanları başta olmak üzere, eğitim kurumları, resmi kurumlar, parklar, çocuk oyun bahçeleri, kapalı spor salonları gibi alanlar oluşturularak bu bölge yeni bir yaşam alanına dönüştürülecektir. Şimdi Çalkaya’da da muhteşem bir dönüşüm başlayacak. Çalkaya Antalya’nın en değerli alanlarından bir tanesi olacak"

 

Antalya Aksu'da 6 mahallede kentsel dönüşüm kararı!
 


Geri Dön