20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar'da Hacı Harun Ekşi Cami açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda uyardı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar'da Hacı Harun Ekşi Cami açılışında konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni dönemde unutulmayacak eseler inşa edeceklerini söyleyen Erdoğan, ''Unutulmamak istiyorsak ya bu tür eserler inşa edeceğiz ya hayırlı evlatlar yetiştireceğiz. Bunlar kaldığı sürece bizler unutulmayız'' diye konuştu.

Gerek Burhaniye gerekse Emniyet mahallelerine komşu oldukları belirten Erdoğan, buralardaki ibadethanelerde beraber ibadet yaptığı kişilerin cumasının mübarek olmasını söyledi.

Allah böyle dediği için bu yolda unutulmamak için adımların hayır için atılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Zira unutulmamak istiyorsak ya bu tür eserler inşa edeceğiz ya hayırlı evlatlar yetiştireceğiz veyahut da çeşmeydi, köprüydü bu tür yatırımlar yapacağız. Bunlar kaldığı sürüce biz de unutulmayız. Yolumuz bu. Baki öyle diyor. 'Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş' diyor. İşte bu eserler kaldığı sürece bizler de baki olarak anılırız" dedi.

Caminin yapıldığı alanda daha önce bulunan mescidin sıkıntılı olduğunu söyleyen Erdoğan, onun yerine çok daha farklı ve güçlü denilebilecek bir külliye yapıldığını vurguladı.

Bölgenin depreme dayanıklılık noktasında sıkıntılı olduğunu ifade eden Erdoğan, külliye olarak yapılan müştemilat içerisinde 2 bin 100 kişilik cami olduğunu, 55 yataklı bir yurdun bulunduğunu, imam ve müezzin için lojmanların bulunduğunu kaydetti. 

Erdoğan, bunlarla birlikte şadırvanı, tuvaleti ve çevresinin düzenlenmesiyle toplamda 2370 metrekarelik alan içerisinde böyle bir eserin inşa edilmesinin mahalleye ayrı bir zenginlik ve güç kattığını sözlerine ekledi.

''Zorla kentsel dönüşüm çalışmamız yok''

Vatandaşlara kentsel dönüşüm konusunda uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Namazımızı kıldık camiden çıkarken bir kardeşimiz yanıma yaklaştı. Hani bizim bir kentsel dönüşüm tezimiz var ya. malum buralarda kentsel dönüşüm kapsamı içinde olan yerler. Bizim zorla bir kentsel dönüşüm çalışmamız yok. Bütün mesele gönüllülük esasına dayalı olmak'' ifadelerini kullandı. 

''Faturası bize çok ağır olur''

''Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz'' diye konuşan Erdoğan, Bazı müteahhitler diyormuş ki "ben yüzde 60'ını yüzde 70'ini alırım, sizi de kapıya koyarım." Müteahhidin dediği geçerli değil ki. Cumhurbaşkanı'nın, bakanların, belediye başkanını dediğini dinlemiyorsunuz müteahhidin dediğini dinliyorsunuz. Evinizi müteahhide vermeye mecbur değilsiniz. Buradan ne plan var ne proje var. Allah göstermesin buralarda yarın bir gün deprem olursa ve bu depremden sonra hazmedemeyeceğimiz neticeler olursa ne yaparız o zaman. Kime ah edersiniz? Yine bana ah edersiniz. Allah korusun bir zelzele bir derem faturası bize çok ağır olur'' dedi.

AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosu belli oldu!

Kentsel dönüşüme yeni model!

Kentsel dönüşümde önemli kararlar 'ortak akılla' alınacak!


Geri Dön