27 / 04 / 2024

şehirlerde Kentsel dönüşüm projeleri

şehirlerde Kentsel dönüşüm projeleri

Türkiye'de yenilenmesi gereken 6, 7 milyon konut olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''2023 yılına kadar 1,5 milyon dönüştürülmesi gereken acil konutları dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm uyarısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar'da Hacı Harun Ekşi Cami açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda uyardı.

20 yılda 6 milyon 700 bin konut yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülkemizde kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyleyerek yılda 300 bin konutun dönüştürülmesini hedeflediklerini açıkladı. Kurum, 20 yılda 6 milyon 700 bin konutun yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini kaydetti..

Murat Kurum: Kentsel dönüşümü ikiye ayırdık!

Karabük'te bir dizi incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, ''Kentsel dönüşümü ikiye ayırdık'' diye konuştu.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm ranta mı dönüştü?

İstanbul başta bütün büyük şehirlerde kentsel dönüşüm bir rant savaşı haline geldi. Dönüşümde, yıkılanın yerine iki misli-üç misli büyüklüğünde bine dikilmesine “evet” deniyor.

Şehirlerde kentsel dönüşüm tedbiri!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ağırladı. Planlama ve Kentsel Merkezi’ni gezen Başkanlar, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmeli!

Ülkealan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ülkealan, özellikle büyük şehirlerde yapılacak olan planlamalar dâhilinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini söyledi. 

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmeli!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, özellikle büyük şehirlerde yapılacak olan planlamalar dâhilinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini söyledi. 

Hamza Ateş: Kentsel dönüşüm bir ihtiyaç!

Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde İmar Uygulamaları ve Etik” konulu eğitim semineri verildi. Seminerde büyükşehirlerde ihtiyaç haline gelen Kentsel Dönüşüm olgusu anlatıldı.

Kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

2016 yılında verilecek kira yardımı ücret listesine göre İstanbul, İzmir ve Ankara'da kira yardımı bedeli 795,00 TL oldu. Peki, diğer şehirlerde kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

MÜSİAD İzmir kentsel dönüşümü ele aldı!

İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Türkyılmaz, "Ülkemizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü ve özellikle de kentsel dönüşüm konusunda büyük şehirlerde ve İzmir'de kentsel dönüşümle alakalı neler yapılabilir" dedi

Kadir Topbaş: Doğru kentsel dönüşüm için TOKİ model yaratmalı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Doğru bir kentsel dönüşüm için TOKİ bir model yaratmalı. Modelsiz dönüşüm şehirlerde vahşi bir görüntü ortaya çıkarır” dedi...

Mehmet Ergün Turan: Kentsel dönüşüm TOKİ’nin önceliği!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) uyguladığı kapsamlı kentsel dönüşüm projeleriyle, fiziki olarak ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehirlerde tüm sosyal donatılarıyla birlikte alternatif, yeni, modern kent merkezleri inşa ediyor.

Mehmet Ergün Turan: Kentsel dönüşüm TOKİ'nin en önemli öncelikleri arasında!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) uyguladığı kapsamlı kentsel dönüşüm projeleriyle, fiziki olarak ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehirlerde tüm sosyal donatılarıyla birlikte alternatif, yeni, modern kent merkezleri inşa ediyor.

şehirlerde Kentsel dönüşüm projeleri Haberi

şehirlerde Kentsel dönüşüm projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak için memleketi Konya'ya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilk olarak AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılan Bakan Kurum, açılıştaki konuşmasında Cumhur İttifakı'na değindi. 

Bakan Kurum, ''Aslında bakarsanız Cumhur İttifakı masa başında kurulmuş bir ittifak değildir. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi esnasında vatanın, milletin, bayrağın bütünlüğü için sahada mücadele edilmiş bir ittifaktır. Dolayısıyla bu ittifak, ülkemizin 2053'ünü, 2071'ini ve 100 yıllık sürecini teminat altına alacak çok önemli bir ittifaktır'' açıklamasında bulundu.

''Vatandaşımızın gönlüne, kalbine talibiz''

CHP'yi eleştiren Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu: ''Cumhuriyet Halk Partisi seçim manifestosunu açıkladı. Sloganı 'Mart'ın sonu bahar'. Bu ülke, bu şehirler CHP döneminde ne zaman baharı gördük ki, bu Mart’ın...