19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem vergisi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem vergisi açıklaması!

Elazığ'da Sivrice'de meydana gelen deprem sonrası gündeme gelen deprem vergileri tartışmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan cevap geldi...



Elazığ'da Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği deprem vergilerine ne oldu? sorusu tartışmalara neden olmuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elazığ'da Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği deprem vergilerine ne oldu? sorusu tartışmalara neden olmuştu.

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası gündeme gelen deprem vergilerine ne oldu? tartışmasına Recep Tayyip Erdoğan'dan cevap geldi. Erdoğan: "Asla bu konularda bir israfa, suistimale gitmek söz konusu değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ziyareti dönüşü soruları yanıtladı. 'Siz bir açıklama yaptınız ama başka yerlere çekildi deprem vergileriyle ilgili?' sorusu üzerine Erdoğan; “Bunlar ne için verilmişse, verildiği yere harcanacaktır” dedik. Nitekim biz bu konularda en ufak bir suiistimale gidemeyiz. Geçmişten bu yana da bunlar hangi amaçla verilmişse aynen o amaca yönelik olarak kullanılmıştır. Asla bu konularda bir israfa, suiistimale gitmek söz konusu değildir. Bunun inceliğini biz onlardan daha iyi biliriz. Çünkü biz helal haramı da iyi biliriz, nasıl bir kul hakkı olduğunu da iyi biliriz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasına söyle devam etti:

"Deprem sipariş üzeri olmuyor ama geldi. Geldikten sonra da sen devlet olarak ne yaptın, ne yapıyorsun, bunun hesabını millete vereceksin. Şu anda biz mesela yoğun bir şekilde Elazığ'da, Malatya'da zemin etütleri yapıyoruz. Bana gerek Süleyman Bey, gerekse Murat Bey çok ağır bir fatura çıkardılar. Ağır hasarlı rakam 10 binin üzerinde. Şimdi diyebilir misin “hayır biz bunu yapmayacağız?” Hem yapacaksın hem de daha iyisini yapacaksın. Çünkü burada bir taraftan zemin etütlerini yapman lazım. Ondan sonra belki bazı yerlerde zemin çok çok yumuşaksa oralarda fore kazık sistemine gireceksin. Sonra şimdiki gibi kalkıp da yani zemin+4, zemin+5, zemin+6 orada yapamazsın. Aynen Sakarya'da yaptığımız gibi zemin+3. Çünkü istiyoruz ki böyle bir felaket bir daha geldiğinde aynı sıkıntıları yaşamayalım. Çünkü gelmeyecek iddiasında da bulunamazsınız.

Onun için şu anda arkadaşlarımızın yoğun çalışmaları var. Kırsal kesimde bile biz bunu daha önce Karacabey'de yapmıştık. O zaman görevde Faruk Bey idi. Birçok yerde tek katlı yapmıştık. Yani orada evlerin yanına hayvanlar için ahırlar bile yapmıştık. Şimdi benzer modeli aynı şekilde buradaki kırsal kesimlerde de belki zemin artı yanına da ahırı olacak şekilde konutlar yapabiliriz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız şu anda hem plan hem proje çalışmalarını yapıyor. Onların hazırlıklarını dinledikten sonra “ya Allah bismillah” deyip başlayacağız." 
Deprem vergisi eleştirilerine cevap: Van depremi!

'Deprem vergisi' meclisin gündeminde!


Geri Dön