20 / 04 / 2024

Deprem vergisi eleştirilerine cevap: Van depremi!

Deprem vergisi eleştirilerine cevap: Van depremi!

Muhalefetin, deprem vergisi eleştirilerine en iyi yanıt sahada yapılan çalışmalarla verildi. Van’da 25 bin 170 konut depremzedelere verildi.



Türkiye, AK Parti hükümetleri döneminde 6 büyük depremin yaralarını iyileştirdi. Akşam'dan Osman Nuri Cerit'in haberine göre; muhalefet partilerinin deprem vergileri üzrinden yaptığı karalama kampanyasına İleşitim Başkanlığı sosyal medyadan yayımladığı viedo mesajla yanıtladı.

1.2 TRİLYON HARCANDI

Videoda meydana gelen depremlerin izlerin silinmesi ve hayatın normale döndürülmesi için 1,21 trilyon TL harcama yapıldığı, 147,2 milyar deprem vergileriyle karşılanırken geri kalanın genel bütçeden karşılandığı açıklandı. Ayrıca Marmara için 201,9 milyar, Düzce depreminin etkilediği bölge için ise 3,75 milyar harcandığı belirlendi. AK Parti iktidarı döneninde en yıkıcı deprem ise Van’da yaşandı. 3 Ekim 2011’de yaşanan 7,2 büyüklüğüne sahip depremde 644 kişi öldü, 4 bin 152 kişi de yaralandı. 2 bin 262 bina yıkıldı. İncelemenin ardından  5 bin 739 binanın hasarlı ve oturulmaz, 4 bin 882 binanın hasarlı ancak oturulabilir olduğu belirlendi. Bu depremin yaralarını sarmak için 14 milyar harcandı. Depremden zarar gören vatandaşlar için bir yıldan kısa bir sürede 25 bin 170 konut tamamlanarak depremzedelere teslim edildi.

ELAZIĞ’A 14 MİLYON TL

24 Ocak günü yaşanan Elazığ depremi sonrasında aradan geçen süre kısa içinde acil yardımlar için 14 milyon lira harcandı.

İSTANBUL’DA 8 OKUL YIKILIP YAPILACAK

İstanbul Valiliği, 26 Eylül’de Silivri'de yaşanan 5,8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında ileri tetkik çalışmaları tamamlanan 8 okulun yıkılacağı açıklandı. Yıkılıp yeniden yapılması planlanan okullar şu şekilde:

 “Bayrampasa’da Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çatalca’da Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (A Blok), Eyupsultan’da Şehitler İlkokulu ve Ortaokulu, Gaziosmanpasa’da 100. Yıl İlkokulu/Ortaokulu, Küçükçekme’de Göktürk İlkokulu Kapalı Spor Salonu ile Tahsin Banguoğlu İlkokulu, Silivri’de Fevzipaşa Değirmenkoy İlkokulu (Ek Bina) ile Çeltik İlkokulu ve Anasınıfı.” 

Deprem vergileri kalem kalem nereye harcandı?

'Deprem vergisi' meclisin gündeminde!


Geri Dön