20 / 04 / 2024

Deprem vergileri nereye gitti

Deprem vergileri nereye gitti

1999-2020 yılları arasında toplanan deprem vergilerinin nasıl harcandığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem vergisi eleştirilerine cevap: Van depremi!

Muhalefetin, deprem vergisi eleştirilerine en iyi yanıt sahada yapılan çalışmalarla verildi. Van’da 25 bin 170 konut depremzedelere verildi.

Deprem vergileri kalem kalem nereye harcandı?

Deprem vergilerinin kalem kalem nereye harcandığı ortaya çıktı. Toplanan deprem vergisinden 10 kat fazla harcama yapıldı...

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, 'Deprem vergileri nereye harcandı?' sorusu sık sık gündeme gelmişti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X sosyal medya hesabından deprem vergisiyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deprem konutları devredilebilir mi? Deprem konutları nereye yapılacak?

Deprem konutlarına dair sorular hız kazandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan beklenen açıklama geldi. İşte detaylar!

Deprem bölgesinde kalıcı konutlar nereye yapılacak? Bakan Karaismailoğlu tek tek açıkladı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem bölgesi Adıyaman'da son durum hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Karaismailoğlu ayrıca kalıcı konutların nereye yapılacağını da açıkladı...

TOKİ deprem konutları ne zaman yapılacak? Deprem konutları nereye yapılacak? İşte 11 ilde TOKİ listesi!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem beraberinde on ili de derinden sarstı. Bu olaydan sonra TOKİ deprem bölgelerinde hareket geçti! İşte detaylar!

Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık testi için nereye başvurulur?

Deprem testi günün en çok araştırılan soruları arasında yer almaktadır. Vatandaşlar özellikle “Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

1999 depreminden sonra toplanan deprem vergisi yine gündemde! 800 bin konut inşa edilebilirdi...

Türkiye’de meydana gelen her büyük depremin ardından kamuoyunda ‘deprem vergisi’ adıyla bilinen Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) nereye harcandığı sorusu gündem oluyor. Toplanan vergilerle 800 bin konutun inşa edilebileceği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

'Depremin maliyeti 45-50 milyar dolar'

Gölcük'teki 1999 depremi sonrasında ekonomide büyük bir yıkım meydana gelmiş, deprem vergileri, ÖTV, yurtdışı çıkış harcı gibi ek önlemler alınmak durumunda kalınmıştı.

Euro'da resmen büyük deprem! 20 TL'yi geçen Euro nereye gidiyor? İşte 25 Aralık 2022 Euro kuru!

Euro'da resmen büyük deprem yaşanıyor. 20 TL'yi geçen Euro nereye gidiyor? İşte 25 Aralık 2022 Euro kuru...

Lütfi Elvan'dan deprem vergileri açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, deprem vergilerinin nereye kullanıldığına ilişkin “Belirli gelirler karşılığı olarak belirli harcama kalemleri veya projeler için ödenek tahsis edilmekte” dedi. 

İzmir deprem konutları nereye inşa edilecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depremi sonrasında yapılacak konutlar için belirlenen alanın fay hattı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Deprem vergileri nelere harcandı?

Kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen kanun, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin hemen ardından 26 Kasım 1999 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki bu vergiler nereye harcandı? Toplanan vergilerle depreme ilişkin neler yapıldı?

Deprem vergileri nereye harcandı?

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin ardından 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin ardından toplanmaya başlanan deprem vergileri yeniden gündeme geldi. 

DASK başvuruları nereye yapılır 2020?

Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinen DASK, konut sahiplerinin yaptırması gereken bir sigorta türü. DASK sigortası primi, yüksek riskli bölgeler de daha fazla iken, düşük riskli bölgelerde daha az olmakta. Peki DASK başvurusu nasıl yapılır? Başvurular nereye yapılır? İşte detaylar...

Deprem vergileri nereye gitti Haberi

Deprem vergileri nereye gitti

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 1999-2020 yılları arasında toplanan deprem vergilerinin nasıl harcandığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Antmen, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Antmen, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''1999-2020 yılları arasında 35 milyar dolar tutarında deprem vergisi toplanmıştır. Toplanan deprem vergilerinin akıbeti kamuoyunda tartışılmaya başlanmıştır. Yaşanan tartışmalar sonrasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok” ifadelerini kullanmıştır. 
Türkiye'de ağır vergi yükü altında ezilen vatandaşlara; bir de depremlere önlem alınsın diye toplanan vergilerin hesabının verilmemesi; 6.8 şiddetinde yaşanan bir depremde...