20 / 04 / 2024

Tunç Soyer'den deprem vergisi eleştirisi!

Tunç Soyer'den deprem vergisi eleştirisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem vergileriyle ilgili bazı eleştiriler yaptı.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önemli açıklamalar yapan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem vergileri ile ilgili bazı eleştiriler yaptı. İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre, Tun. Soyer, “1999 yılından bu yana toplanan rakam toplam 37 milyar 585 milyon dolardır. Ben deprem yaşamış bir şehrin vatandaşı olarak soruyorum, bizim bu vergide hakkımız yok mudur? Bu rakamın nereye gittiğini merak ediyorum” şeklinde konuştu.

Tunç Soyer den deprem vergisi eleştirisi!

Başkan Tunç Soyer, uzun zamandır gündemde olan Dünya Bankası kredisine yönelik eleştirilere cevap verdi. Deprem vergileriyle de eleştiriler yapan Başkan Soyer, şöyle konuştu: " Böyle bir kredi yok deniliyor. 340 milyon dolarlık kredi finansmanı hazır. Cumhurbaşkanımızın önüne koymayan Hazine ve Maliye Bakanlığı. Dünya Bankası ile 4 ay sürdürdüğümüz müzakereler tamamlandı. Fakat bu para Hazine Bakanlığı’nın garantisi olmadığı için orada bekliyor. Sonuçta bir kredi var, hazır ama Bakanlık onay vermediği için gelemiyor. Ancak ben başka bir paranın hesabını soruyorum: Yaklaşık 37 milyar 585 milyon dolarlık rakamın nereye gittiğini merak ediyorum. Marmara Bölgesi ve civarında meydana gelen depremin yol açtığı kayıpların giderilmesi amacıyla kanun çıkmış durumda, 1999 yılından bu yana toplanan rakam toplam 37 milyar 585 milyon dolardır. Ben deprem yaşamış bir şehrin vatandaşı olarak soruyorum, bizim bu vergide hakkımız yok mudur? Genel Başkanımızın çok güzel bir sözü var: İyilikte yarışın. Biz iyilikte yarışmaya devam edeceğiz.”

 

İzmir Büyükşehir, öğrenciler için iki yurt kiraladı!


Geri Dön