25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak bilinene Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın o açıklaması...



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti Grubu'nun, Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu konusuyla ilgili olarak Mecliste bir araştırma komisyonu kurulması için gereken girişimleri başlattığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Gözbebeğimiz Marmara'yı ve İstanbul'u, Silahtarağa'daki arıtma tesisinin yapımını törenle durduran; burası çok önemli, en temiz ulaşım aracı olan metroların inşaatını, daha yeni Sancaktepe, toprakla kapatan; Küçükçekmece'nin derelerini bakterilere teslim eden; Beykoz'daki, Şile'deki dereleri arıtma tesislerini işletemeyerek kire-pise bulayan; pek çok yerde çöp toplamaktan bile aciz olan; her yerinden basiretsizlik akan bir zihniyetin keyfine biz bu ülkeyi terk edemeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul projesinin inşasına başlayacaklarını da dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, planlama sahasının yarıdan fazlası yeşil alanlardan meydana gelen yürüyüş ve bisiklet yollarıyla ekolojik koridorlara ev sahipliği yapacak çılgın proje Kanak İstanbul'un, İstanbul'un ve Türkiye'nin iftiharı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul'u, depremi tetikleyeceğinden susuzluğa yol açacağına kadar nice zırvayla engellemeye çalışanlar, önce bu şehre karşı asgari görevlerini yerine getirsinler, ondan sonra bizim projelerimize laf etsinler. Biz, bu tür yalanlara, iftiralara bakmadan hayırda yarışmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

 

Kanal İstanbul'da son durum ne?


Geri Dön