18 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı perşembe günü 3. havalimanına inecek!

Cumhurbaşkanı perşembe günü 3. havalimanına inecek!

Türkiye'nin dev projesi İstanbul Yeni Havalimanı'na perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı taşıyan uçak inecek...



Dünyanın en büyük havalimanları arasına girecek olan İstanbul Yeni Havalimanı'nda geri sayım başladı. Türkiye'nin dev projesi 29 Ekim'de resmen açılacak. Yeni havalimanına ilk uçak 21 Haziran 2018 Perşembe günü inecek. Bu iniş Türk havacılık tarihine geçecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre; 21 Haziran'da İstanbul Yeni Havalimanı'na inecek uçağın içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olacak. Uçağın saat kaçta ineceği henüz açıklanmadı.

Hazırlıklar başladı

Yetkililer, 3. havalimanında hazırlıkların başladığını ifade edrek şunları söyledi; "Bu tarihi gün için her şeyin dört dörtlük olması gerekiyor. Tüm hazırlıklar da buna göre yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve bazı bakanların da yeni havalimanına inecek ilk uçakta olması bekleniyor. Bu konuda henüz net bir bilgi verilmedi. Ama hazırlıklarımızı yapıyoruz"

İstanbul Yeni Havalimanı'nın pist uzunluğu 3 bin 750 metre ve 60 metre eninde.  pistin seyrüsefer cihazlarının testi de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Cessna Citation XLS tipi uçuş kontrol uçağı ile yapılmıştı. Yeni havalimanının yüzde 90.5’i de tamamlandı. Yetkililer, yeni havalimanının, ‘sessiz havalimanı’ konseptiyle hizmet vereceğini söyledi. Yetkililer, "Bazı istisnalar dışında uçağa biniş kapısında anons yapılmayacak" dedi.

 


Geri Dön